Foto: Sputnik/Scanpix
Drošības policija (DP) sekojot līdzi Krievijas amatpersonu aktivitātēm, ja tās saistītas ar Latviju, tomēr nekomentē, vai tiek vērtēta Krievijas premjerministra Dmitrija Medvedeva vietnieka Arkādija Dvorkoviča (attēlā) tikšanās ar trīs Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) ministriem.

"DP savas kompetences ietvaros seko līdzi Krievijas amatpersonu aktivitātēm, ja tās ir saistītas ar Latviju. No sīkākiem komentāriem DP atturas," teica DP preses sekretāre Līga Pētersone.

Kā iepriekš vēstīja interneta portāls "skaties.lv", Krievijas premjerministra Medvedeva vietnieks Arkādijs Dvorkovičs pagājušajā nedēļā, apmeklējot Rīgu, ticies ar trīs Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) ministriem.

Neformālā tikšanās notikusi zivju pārstrādes rūpnīcā SIA "Karavela", un tajā piedalījušies finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola, satiksmes ministrs Uldis Augulis un zemkopības ministrs Dūklavs.

To, ka notikusi šāda tikšanās, portālam apstiprinājusi Reizniece-Ozola. Viņa skaidrojusi, ka tikšanās laikā runāts par sankciju atcelšanu zivju pārstrādātājiem, kā arī par Inčukalna gāzes krātuvi.

Kā vēsta portāls, tikšanās pretēji diplomātiskajai praksei esot notikusi bez Ārlietu ministrijas (ĀM) iesaistes. Dūklavs portālam skaidrojis, ka tikšanās organizators bijis Krievijas vēstnieks Latvijā.

ĀM paziņojusi, ka tā atbalsta praktisko jautājumu kārtošanu ar Krievijas pārstāvjiem, taču Latvijas amatpersonām jāievēro valdības noteiktā kārtība, kādā notiek valsts amatpersonu tikšanās, līdz ar to ministrija sagaida izsmeļošu un detalizētu informāciju par to, kas starp trīs ZZS ministriem un Dvorkoviču ticis pārrunāts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!