Foto: LETA
Līdzšinējais Rīgas pilsētas galvenais arhitekts Jānis Dripe, ar kuru pašvaldības vadītājs Nils Ušakovs ("Saskaņas centrs") nav pagarinājis darba līgumu vēl uz pieciem gadiem, varētu piedalīties konkursā uz šo amatu tikai tad, ja tiks saglabāta Rīgas pilsētas arhitekta biroja neatkarība, tā Dripe sacīja Latvijas Televīzijā.

"Pirmais būs arhitektu dienesta neatkarība. Gribu uzsvērt, ka mūsu birojs ir ļoti sīka vienība, tā ir vismazākā domes struktūrvienība, kurā ir tikai četri cilvēki. Ja tam tiek garantēta iespēja profesionāli un politiski pietiekami neatkarīgi veikt darbu, kā tas bija līdz šim, bet, ja tas tiek kā citādi traktēts, tad tas nav pieņemams," trešdienas vakarā sacīja Dripe.

Viņš uzskata, ka būtu jādomā par likumisko bāzi, kā šādus dienestus pasargāt, jo svarīgi būtu, lai tiktu īstenota pēctecība. Tas attiecas ne tikai uz Rīgu, bet arī pārējām Latvijas pilsētām, norādīja Dripe.

Arhitekts, atskatoties uz paveikto, pauda, ka recesijas laiks ir zelta laiks plānošanai. Viņš vērsis domes vadītāja uzmanību uz to, ka šis laiks ir jāizmanto, lai sakārtotu plānošanas lietas, lai mainītu pilsētas attīstības plānu, kurš pēc Dripes ieskata nav ideāls. Šo periodu gribētu raksturot kā samērā pozitīvu Rīgā, sacīja Dripe.

Jau vēstīts, ka Rīgas pilsētas arhitekta biroju varētu likvidēt un tā funkcijas nodot Rīgas domes (RD) Pilsētas attīstības departamentam.

Mērs Ušakovs paskaidroja, ka Rīgas galvenā arhitekta biroju, līdzīgi kā vairākas citas institūcijas, varētu likvidēt, lai samazinātu birokrātiju pašvaldībā. Ušakovs arīdzan norādīja - jāņem vērā, ka pašlaik Rīgas pilsētas arhitekta biroja telpu īre izmaksā 120 tūkstošus latu gadā, un šo izmaksu lietderība jāizvērtē.

Dripe par Rīgas galveno arhitektu strādāja kopš 2006.gada februāra. Viņu šajā amatā apstiprināja laikā, kad Rīgas mērs bija Aivars Aksenoks (tolaik "Jaunais laiks").

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!