Piektdien izglītības un zinātnes ministre Ina Druviete (JL) tikās ar Latvijas Studentu apvienības (LSA) pārstāvjiem un atzina, ka ir svarīgi rast iespēju stipendiju fonda palielināšanai, lai sekmētu studiju kvalitāti un pieejamību arvien lielākam studentu skaitam, aģentūru LETA informēja ministres padomniece komunikāciju lietās Laila Spaliņa.
Ministre uzklausīja LSA viedokli par nesen ieviesto stipendiju modeli: studenti to atbalsta un uzskata, ka izskanējušie iebildumi nav tik būtiski, lai šo modeli nekavējoties pārskatītu.

Druviete piekrita studentu pārstāvju domai, ka korekta un socioloģiski pamatota tā izvērtēšana iespējama ne ātrāk kā pēc gada. Abas puses vienojās par nepieciešamību novērst nepamatotus šķēršļus stipendijas saņemšanai arī doktorantūras studentiem.

Druviete pauda atbalstu LSA ierosinājumam par rotācijas sistēmas ieviešanu visās valsts un pašvaldību dibinātās augstskolās, jo tādējādi būšot iespējams nodrošināt taisnīgāku konkurenci studējošo vidū un vienlaicīgi celt arī studiju kvalitāti.

Ministre un studenti bija vienisprātis arī jautājumā par nepieciešamību koncentrēt akadēmiskos resursus starptautiski konkurētspējīgās universitātēs.

Tika pārrunāti arī citi studentiem svarīgi jautājumi, piemēram, transporta kompensācijas. Ministre un studentu pārstāvji vienojās par nepieciešamību šādas tikšanās rīkot regulāri.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!