Foto: DELFI

Arī pēc ierobežojumu mīkstināšanas, aicinātu pēc iespējas izvairīties no iekštelpām un nemesties izmantot šo 25 cilvēku tikšanās iespēju, jo tie ir palielināti riski, piektdien intervijā LTV sacīja Veselības ministrijas galvenais infektologs Uga Dumpis.

"Līdz šim esam bijuši atbildīgi, tomēr es aicinātu nemesties izmantot šo 25 cilvēku iespēju, ballīšu, bērnu jubileju rīkošanu, tas var nebūt droši," sacīja Dumpis.

Viņš arī uzsvēra, ka trīs Baltijas valstu situācija šobrīd ir praktiski vienāda, jo visās valstīs saslimstības līknes ir vienādas. "No epidemioloģiskā viedokļa, neredzu lielas problēmas, ja braucam viens pie otra. Problēmas varētu būt, ja cilvēki neizprot konkrētas valsts ierobežojumus. Svarīgi nodrošināt, ka pēc ceļošanas atsākšanās, ja lietuviešu tūrists sajūtas slikti Latvijā, lai izmeklētu viņu Latvijā, par to tiek diskutēts," viņš sacīja.

"Bažas būtu, ja atvērtu Poliju vai Somiju," atzina Dumpis.

Jau ziņots, ka kopš pusnakts Latvijas, Lietuvas un Igaunijas valstspiederīgie un personas ar uzturēšanās atļaujām var brīvi ceļot starp visām trim Baltijas valstīm.

Ceļotājiem gan jāatceras, ka katrā Baltijas valstī Covid-19 pandēmijas dēļ ir noteikti dažādi ierobežojumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!