Lai gan Rīgas domes vides departamenta direktors Raimonds Janita darba laikā dzērumā vadījis dienesta automobili un turklāt izraisījis avāriju, pilsētas mērs Gundars Bojārs neierosināšot lemt par Janitas atbilstību ieņemamajam amatam, laikrakstam "Diena" pavēstījis Bojāra preses sekretārs Guntars Kukuls.
Bojārs paudis viedokli, ka vides departamenta direktors kā ierēdnis neko neesot pārkāpis.

Pašvaldības īpašumam nodarītos bojājumus Janitam būšot jāsedz no savas kabatas, taču to, vai no domes puses amatpersonai uzliekams kāds sods, esot jālemj domes vides komitejai, kuras pārraudzībā atrodas vides departaments. Rīgas mērs, izsakot nosodījumu Janitas rīcībai un pieprasot sīku paskaidrojumu par notikušo, plāno uzdot šo gadījumu izvērtēt vides komitejai, kuras nākamā sēde būs 13.augustā.

Savukārt komitejas vadītājs Valdis Kalnozols laikrakstam sacījis, ka nevēloties šajā gadījumā būt soģis. "Tas nav profesionalitātes, bet gan ētikas jautājums, tomēr mēs to izskatīsim," norādīja Kalnozols, gan piebilstot, ka nezina, kāds sods šajā gadījumā būtu piemērots.

Kārtības policijas inspektors Aigars Bērziņš "Dienai" sacījis, ka tāpat kā par katru avāriju ar cietušajiem, tiks lemts par krimināllietas ierosināšanu, taču pagaidām vēl nevarot pateikt, kad lēmums par lietas ierosināšanu vai atteikšanu varētu tikt pieņemts.

Jau ziņots, ka laikraksts "Rīgas Balss" ceturtdien informēja, ka Janita trešdien dzērumā izraisījis autoavāriju, kurā cietusi kāda sieviete. Janitas vadītais "Volvo Cross Country" sadūries ar "VW Passat", turklāt amatpersona no notikuma vietas mēģinājusi bēgt.

Cietušo sievieti ātrā palīdzība pēc negadījuma nogādāja slimnīcā ar diagnozi hiperekstenzijas lēkme un galvas un ķermeņa sasitumi, bet pēc medicīniskās palīdzības sniegšanas viņa atlaista mājās.

Rīgas domes sabiedrisko attiecību nodaļā BNS noskaidroja, ka automašīna pieder pašvaldībai un pašlaik to remontē "Mūsa Motors", bet Janita apņēmies pats segt visus remonta izdevumus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!