Foto: LETA

Ugunsdzēsēji ceturtdien dzēsuši divus paaugstinātas bīstamības ugunsgrēkus, portāls "Delfi" uzzināja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Pulksten 8.46 ugunsdzēsēji steidzās uz Bajāru ielu Rīgā, kur dzīvojamās mājas pazemes autostāvvietā bija izcēlies ugunsgrēks. Ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka ēkas pazemes autostāvvietā dega griesti 80 kvadrātmetru platībā un divas vieglās automašīnas ar riepām 10 kvadrātmetru platībā.

Ugunsdzēsēji no sadūmotās ēkas izglāba divus cilvēkus un divus kaķus, bet 42 cilvēki tika evakuēti. Pulksten 12.42 šis paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks tika likvidēts.

Pulksten. 10.52 VUGD saņēma izsaukumu uz Satiksmes ielu Jūrmalā, kur dega šķūnis un bija redzamas liesmas. Ugunsdzēsējiem ierodoties, konstatēts, ka ar atklātu liesmu deg dzīvojamā māja ar piebūvētu saimniecības ēku 180 kvadrātmetru platībā. Ugunsdzēsējiem izdevās no liesmām nosargāt blakus esošo ēku. Pulksten 13.39 šis paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks tika likvidēts.

Aizvadītajā diennaktī VUGD saņēma 53 izsaukumus – 18 uz ugunsgrēku dzēšanu, 28 uz glābšanas darbiem un septiņi izsaukumi bija maldinoši.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!