Ceturtdien tikšanās laikā kultūras ministre Helēna Demakova un v/a "Tautas mākslas centra" direktore Anna Jansone vienojās, ka Dziesmu un deju svētku organizatorisko jautājumu risināšanai tiks izveidota īpaša organizatoriska vienība, kuras uzdevums būs risināt praktiskus ar Dziesmu svētku organizatorisko pusi saistītus jautājumus. Jansone paliks savā amatā.
Šis birojs tiks veidots pēc līdzīgiem principiem kā NATO sanāksmes organizatoriskais birojs. Tā pats svarīgākais uzdevums būs ik dienas uzstājīgi sadarboties ar Rīgas domi un Izglītības un zinātnes ministriju, lai nodrošinātu svētku norises vietu savešanu kārtībā, informēja Kultūras ministrijas sabiedrisko attiecību speciāliste Kristīne Zvirbule.

"Tautas mākslas centrs", kura pienākumos līdz šim, sadarbojoties ar Kultūras ministriju, bija koordinēt arī organizatoriskos dziesmu un deju svētku jautājumus, turpinās strādāt pie māksliniecisko jautājumu risināšanas. Arī līdzšinējā Tautas mākslas centra direktore Jansone paliks amatā, lai nodrošinātu svētku mākslinieciskās koncepcijas īstenošanu.

Par Mežaparka estrādi atbildīgā Rīgas domes amatpersona Eduards Raubiško pastāstīja žurnālistiem, ka Mežaparka estrādes sakārtošana notiks divos etapos, no kuriem pirmais būs līdz 2008. gada Dziesmu un deju svētkiem sakārtot esošo infrastruktūru, lai estrāde būtu droša dziedātājiem un klausītājiem, uzlabot akustiku un labiekārtot teritoriju. Savukārt līdz 2010. gada Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētkiem estrāde tiks atjaunota pilnīgi jaunā arhitektoniskā veidolā, uzlabojot tās tehniskos un akustiskos rādītājus.

Izglītības un zinātnes ministrijas valsts sekretāra vietnieks Edgars Šneps norādīja, ka jautājums par Daugavas stadiona sakārtošanu un attīstības perspektīvām tuvāko divu vai trīs nedēļu laikā tiks nodots skatīšanai Ministru kabinetā. Šneps norādīja, ka jebkurā gadījumā līdz 2008. gada Dziesmu un deju svētkiem Daugavas stadions būs gatavs deju svētku norisei un, nodrošinot vajadzīgos apstākļus, varēs uzņemt gan skatītājus, gan dejotājus.

Amatpersonas atzinušas, ka bažas par to, ka Dziesmu un deju svētku norisi nav bijušas bez pamata, taču ir pārspīlētas, un vienojās par kopīgu rīcību, lai Dziesmu un deju svētki notiktu paredzētajā laikā, veidolā un vietās.

Kā norādīja kultūras ministre, "Dziesmu un deju svētku norise 2008. gadā nav apdraudēta. Svētki notiks, tie būs tik skaisti, brīnišķīgi un neaizmirstami. Mākslinieciskā koncepcija ir zināma tik savlaicīgi kā vēl nekad, tā ir izcila un mēs degam nepacietībā to īstenot. Paldies Annai Jansonei un Mārim Sirmajam par šo darbu. Saskaņoti, bez kavēšanās un mērķtiecīgi rīkojoties, mūsu rīcībā vēl ir pietiekami daudz laika, lai savestu kārtībā gan Rīgas Domes īpašumā esošo Mežaparka estrādi, gan Daugavas stadionu, kas pieder Izglītības un zinātnes ministrijai".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!