Foto: stock.xchng

No pirmdienas Latvijas valsts portālā www.latvija.lv ir pieejami četri jauni Tieslietu ministrijas (TM) izstrādātie e-pakalpojumi un elektroniski iespējams saņemt laulību, dzimšanas, miršanas apliecības vai izziņas. Šie dokumenti elektroniski gan būs pieejami tikai tad, ja jau reiz ir tikuši izsniegti, bet nepieciešami atkārtoti, jo ministrija patlaban nepiedāvā elektroniski saņemt pirmreizējās apliecības un izziņas, portālu “Delfi” informēja TM sabiedrisko attiecību pārstāve Sigita Vasiļjeva.

Turpmāk iedzīvotāji varēs elektroniski pieprasītos dokumentus saņemt pašu izvēlētā dzimtsarakstu nodaļā vai TM Dzimtsarakstu departamentā.

Izmantojot e-pakalpojumu „Statistisko datu sniegšana pēc pieprasījuma", būs iespēja pieprasīt un saņemt kvalitatīvus un pilnīgus dzimšanas, laulības vai miršanas reģistrācijas statistiskos datus.

Šī pakalpojuma mērķa grupa ir uzņēmumi, kuri nodarbojas ar komercdarbības attīstības plānošanu, kā arī  personas, kuras veic statistisko datu apstrādi zinātniskiem, pētnieciskiem un citiem mērķiem.

E-pakalpojumi tika izveidoti, īstenojot Eiropas Reģionālās attīstības fonda līdzfinansētu projektu „Vienota civilstāvokļa aktu reģistrācijas informācijas sistēma", kuru īstenoja TM sadarbībā ar Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldi un Valsts reģionālās attīstības aģentūru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!