Apvienība "Dzimtene" un Apvienotā sociāldemokrātiskā labklājības partija iesniegušas pretenziju Uzņēmumu reģistra (UR) galvenajam valsts notāram par šo partiju darbības apturēšanu.
Abi politiskie spēki lūdz skaidrot, kāpēc novēloti organizēta UR lēmuma par partiju darbības apturēšanu paziņošana. Tāpat partijas lūdz, izvērtējot situāciju, apturēt lēmuma par partiju likvidāciju darbību un dot iespēju iesniegt papildu dokumentāciju.

Iepriekš, trīs politiskās organizācijas - Apvienotā sociāldemokrātiskā labklājības partija un politiskā patriotiskā apvienība "Dzimtene", kā arī "Māras zeme" bija pieteikušās partiju pārreģistrācijai, tomēr nenovērsa trūkumus dokumentos, tādēļ pēc termiņa izbeigšanās uzskatāmas par darbību izbeigušām.

"Dzimtenei" vairs nebūs iespēju novērst trūkumus partijas dokumentos, jo tā jau ir uzskatāma par darbību izbeigušu, iepriekš informēja UR preses sekretāre Līga Brice.

Brice noraidīja UR izteiktos pārmetumus, ka partija nebūtu informēta par termiņu pagarinājumu. Partijai bija līdz 1.jūlijam jāiesniedz atkārtoti dokumenti. Tā kā tas netika izdarīts, nosūtīta vēstule, ka partija uzskatāma par darbību izbeigušu, iepriekš norādīja Brice.

17 politiskajām organizācijām sākts likvidācijas process. Darbība ar tiesas spriedumu izbeigta politiskajām organizācijām "Latviešu partija", "Sieviešu partija" un "Sporta partija".

11 politiskajām organizācijām, kuras neiesniedza dokumentus pārreģistrācijai un kuras uzskatāmas par darbību izbeigušām, ir pieteikušies kreditori.

Pašlaik politisko partiju reģistrā Uzņēmumu reģistrs reģistrējis 43 partijas un to apvienības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!