Foto: DELFI
Ticamība, ka piektdien varētu tikt sasaukta Saeimas ārkārtas sēde, kurā balsotu par uzticības izteikšanu Alda Gobzema ("KPV LV") izveidotajam Ministru kabinetam, ir ļoti maza, tā pēc Nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"—"Tēvzemei un Brīvībai/LNNK" (NA) tikšanās ar Gobzemu pauda Raivis Dzintars (NA).

NA priekšsēdētājs Dzintars atzīmēja, ka ir vēl ļoti daudz nezināmu un neatrisinātu lietu, lai piektdien būtu balsojums. "Tā ticamība, ka piektdien būtu šāda ārkārtas sēde, ir ļoti maza," atzina NA līderis.

Tikšanās laikā NA un Gobzems pārrunājuši esošo politisko situāciju. NA vēl joprojām uzstāj, ka koalīcija jāveido piecām partijām, kas pašlaik turpina sarunas Gobzema vadībā. Ja tiks gūts šāds apliecinājums, NA ir gatava tālāk runāt par topošās valdības deklarāciju un par piedāvāto atbildības sfēru sadalījumu. "Vispirms mums jāsaprot, vai mēs ejam uz priekšu esošajā sastāvā," skaidroja politiķis.

"Mēs uzskatām, ka šis ir nopietns tests politiķim Aldim Gobzemam, kurš ir gatavs uzņemties valdības vadīšanu. Viens no pirmajiem lielākajiem pārbaudījumiem, lai nodrošinātu stabilas un rīcībspējīgas valdības izveidi," pauda Dzintars.

Tikmēr Jaunās konservatīvās partijas (JKP) līderis Jānis Bordāns šodien raidījumā "Krustpunktā" norādīija, ka JKP vēl joprojām iestājas par to, ka Zaļo un Zemnieku savienībai (ZZS) nav vietas pie jaunās valdības galda. Tāpēc JKP mēģinās pārliecināt kolēģus, ka valdību ir iespējams veidot četrām partijām.

Vēstīts, ka jau piektdien varētu tikt sasaukta Saeimas ārkārtas sēde, kurā varētu būt balsojums par uzticības izteikšanu Gobzema izveidotajam Ministru kabinetam, liecina politiķa teiktais intervijā "Delfi TV ar Jāni Domburu''.

Portāls "Delfi" jau ziņoja, ka pēc vairāk nekā nedēļu garām sarunām par valdības veidošanos Gobzems paziņojis, viņaprāt, piemērotākos kandidātus ministru amatiem. Piedāvājumu potenciālie sadarbības partneri vēl solīja vērtēt.

Finanšu ministra amatam Gobzems vēlas nominēt "KPV LV" biedru Robertu Spruču. Kā vēlāk intervijā "Delfi TV ar Jāni Domburu" atklāja premjera amata kandidāts, otrs kandidāts šim amatam ir "KPV LV" biedrs Kaspars Ģirģens.

Ekonomikas ministrijā Gobzems kā galvu redz Jāni Reiru no "Jaunās Vienotības". Par veselības ministru virzītu Juri Jurašu (JKP), kurš, pēc viņa domām, ir spēcīgākais kandidāts, lai realizētu visas iecerētās reformas. Vadīt Satiksmes ministriju Gobzems uzticētu Tālim Linkaitim (JKP), savukārt Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministriju (VARAM) organizēt varētu Raivis Dzintars (NA) vai Rihards Kols.

Kā labklājības ministru Gobzems saredz Imantu Parādnieku (NA). Izglītības ministres amatā varētu stāties JKP pārstāve Dagmāra Beitnere-Le Galla, Aizsardzības ministriju turpinātu vadīt Raimonds Bergmanis (ZZS). Ārlietu ministra amatam Gobzems virzītu Edgaru Rinkēviču, savukārt iekšlietu ministra amatā, viņaprāt, iederētos Ralfs Nemiro ("KPV LV").

Tieslietu ministra amatam Gobzems vēl nevar izlemt starp JKP pārstāvjiem Jāni Bordānu un Jutu Strīķi. Kultūras ministres amatā paliktu līdzšinējā ministre Dace Melbārde (NA).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!