Foto: F64
Vērtējot 11.Saeimas un valdošās koalīcijas pēcvēlēšanu darbību, secināms, ka valdībā iekļautās Nacionālās apvienības (NA) dēļ arī koalīcijas partneri "savā retorikā un darbībās ir bijuši spiesti būt nacionālāki", NA kongresa priekšvakarā intervijā LNT raidījumam "900 sekundes" pauda viens no NA vadītājiem Raivis Dzintars
Pat, ja kāds koalīcijas partneris neatbalsta NA priekšlikumus nacionālo jautājumu risināšanai likumdošanā, vai arī pārstāv citas vērtības, tomēr "Vienotība" un mazākā mērā arī Zatlera Reformu partija ir spiesta aktualizēt nacionālos jautājumus savās dienaskārtībās, jo vēlētājs no viņiem to gaida - tā NA kā koalīcijas biedra stimulējošo lomu šajos jautājumos traktēja Dzintars.

Kā piemēru Dzintars minēja to, ka pat nacionālajos jautājumos mērēnās ZRP pārstāvis - ārlietu ministrs Edgars Rinkevičs paudis publiski starptautiskā līmenī nacionālajos jautājumos princiālu nostāju. Lai gan esot "dīvainības", piemēram, Rinkeviča uzskats radio "Naba" raidījuma sakarā.

Lai gan koalīcijas partneriem ir, pēc Dzintara domām, svešas vērtības, tomēr NA pārstāvis uzsvēra jau iepriekš savas partijas pausto, ka šī koalīcija ir labākā iespējamā un tai jāstrādā līdz 11.Saeimas termiņa beigām. Runas par iespējamo valdības gāšanu Dzintars "900 sekundēm" nodēvēja par "izlūkgājieniem" un "manevriem". 

NA pārstāvis atzīmēja, ka "slikts tas kareivis, kas negrib būt par ģenerāli", tāpēc NA neapmierina tas, ka proporcionāli šajā koalīcijā viņiem ticis mazāk ministru vietu. Tomēr, veidojot valdību, nācies iet uz kompromisiem, jo alternatīva bijusi "Saskaņas centra"  nonākšana pie varas, kas ir kaitējums valstij. Tomēr šīs NA ambīcijas vērtējamas tikai ilgtermiņā - pēc nākamajām vēlēšanām. Tās nenozīmē, ka NA gatava piedalīties pastāvošās valdošās koalīcijas šūpošanā - tā Dzintars.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!