Foto: LETA

Latvijas Nacionālās operas puķu dobe šogad piedzīvos visgrandiozākos uzlabojumus no visām Rīgas puķu dobēm, portālam "Delfi" pavēstīja SIA "Rīgas Meži".

Patlaban uzņēmuma daļas "Dārzi un parki" speciālisti jau sākuši veidot dabā operas skvēra lielo puķu dobi. Tā šogad kļūšot ilgtspējīgāka un reprezentatīvāka, atbilstoši vietai un tās vēsturiskajai elpai.

Uzņēmums norāda, ka domājuši par dobes augu sortimentu. Proti, lai tas izskatītos vizuāli pievilcīgi visos gadalaikos.

Plānots, ka atbilstoši vietai dobe taps klasicisma stilā, ar cirptiem dzīvžogiem, kas ir ilggadīgi stādījumi, un katru gadu mainīgu košu un krāšņu puķu krāsu rakstu.

Ģeometriskam stilam atbilstošais klasiskais dzīvžogs, kur pamatā Eiropā izmantoto mūžzaļo buksi tiks aizstāts ar bērzlapu spireju, kas, kā norāda "Rīgas Meži" ir Latvijas klimatiskajiem apstākļiem piemērotāki augi.

Plānots, ka dzīvžogs veidos dobes pamatrakstu, bet krāšņumu dos dažādas vasaras puķes. Šogad dobe tiks veidota sārti, rozā, balti sudrabotos toņos.

Tāpat paredzēts, ka puķu šķirnes, krāsas un zīmējumi mainīsies gadu gaitā, atbilstoši pasaules puķu dobju krāsu tendencēm.

"Rīgas Meži" pauž pārliecību, ka "par šo dobi varēs lepoties katrs rīdzinieks un priecēt acis ikviens galvaspilsētas viesis".

Kopumā "Rīgas Meži" apsaimniekotais tā sauktais "operas parteris" aizņem 707 kvadrātmetrus, no kuriem dobes un apstādījumi ir 254 kvadrātmetri.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!