Latvijas Ebreju draudžu un kopienu padome izplatījusi paziņojumu, kurā noraida iepriekš izskanējušās versijas, ka tā izvirzījusi prasības pret Latvijas valsti par zaudētā īpašuma kompensāciju un to summa sasniedz 150 miljonus latu.
"Latvijas Ebreju kopiena nav izvirzījusi un nevar izvirzīt prasības Latvijas valstij attiecībā uz īpašumiem. Gluži pretēji - tas ir valsts uzdevums atrisināt problēmu un pārstāt būt par prettiesisku holokausta upuru īpašumu īpašnieci. Lai atrisinātu šo jautājumu, Latvijas valdība izveidoja no sākuma pirmo, bet tagad arī otro darba grupu, un tā pilnībā ir valdības iniciatīva," teikts padomes izplatītajā paziņojumā.

Tāpat padome norāda, ka grasās vērsties tiesā pret Latvijas Televīzijas raidījuma "De Facto" autoriem "sakarā ar sižeta, kas saturēja melus un neslavas celšanu attiecībā uz Latvijas Ebreju kopienu, pārraidi televīzijā," ar mērķi panākt nepatiesās informācijas atsaukšanu un materiālas kompensācijas par kopienai nodarīto kaitējumu piedzīšana.

Latvijas Ebreju draudžu un kopienu padome norādījusi, "ka programmas "De Facto" sižeta "par jaunajām ebreju prasībām pret Latviju 150 miljonu latu apmērā" pārraide Latvijas Televīzijas ēterā ne tikai kļuva par faktu tam, ka plašsaziņas līdzekļi izplata melus, bet arī izprovocēja sabiedrībā ksenofobijas un antisemītisma vilni, ko šobrīd var novērot tajā skaitā arī Latvijas interneta vidē".

Patlaban padome ir pieprasījusi pilnu attiecīgā "De Facto" raidījuma kopiju, pēc kuras saņemšanas tiks pieņemts gala lēmums par vēršanos tiesā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!