Foto: AFI
Edgars Jaunups, kurš pašlaik darbojas Einara Repšes biedrībā "Latvijas attīstībai", ir izlēmis izstāties no "Vienotības", apliecināja Jaunups.

"Ņemot vērā pēc būtības neargumentēto mēģinājumu taisīt ažiotāžu un ņemot vērā, ka es nekādā veidā nesaistu savu nākotni ar "Vienotību", tad es tiešām pašlaik esmu izlēmis pavisam tuvākajā laikā iesniegt iesniegumu [par izstāšanos no "Vienotības"]," pavēstīja Jaunups.

Viņš atzina, ka biedrība ļoti nopietni strādā, pulcē cilvēkus un darbojas ar domu, ka, ļoti iespējams, startēs nākamajās Saeimas vēlēšanās.

"Šeit arī rodas jautājums pēc būtības, kāda jēga man ir būt citas partijas ietvaros, ja es nopietni apsveru iespēju, ka tiks izveidota cita partija, kuras veidošanā pats arī piedalos, un, ļoti iespējams, mēs startēsim nākamajās Saeimas vēlēšanās," teica Jaunups.

Savukārt Repše uz īsziņā nosūtītu jautājumu par izstāšanos no "Vienotības" atbildēja, ka informēs par jaunumiem, kad tādi būs.

Jaunups ir pārliecināts, ka biedrības rullītis televīzijā, kurā iedzīvotāji tiek aicināti sniegt idejas par valsts attīstību, netiks pieskaitīts "Vienotības" priekšvēlēšanu laika tēriņiem gaidāmajām pašvaldību vēlēšanām.

"Mēs runājam par biedrības mērķiem, biedrība ir sen dibināta, tā ir zināma biedrība, nerunājam nekādā veidā par kandidātiem, nerunājam nekādā veidā par cilvēkiem, kas taisās kandidēt vēlēšanās, mēs runājam par jautājumiem, kas aktuāli biedrībai," uzskata Jaunups.

Viņš uzsvēra, ka biedrības darbus nepieskaņo citiem procesiem, "kad esam gatavi uzrunāt sabiedrību, tad to darām".

"Mūsu ziņai, kas ir reklāmas rullītī, nesaredzam nekādu kontekstu ar vēlēšanām – ne pozitīvu, ne negatīvu – par kādiem politiskiem spēkiem, kas gatavojas startēt vēlēšanās. Pieskaitīt kaut ko "Vienotībai" var tikai tad, ja tas veicinātu "Vienotības" popularitāti. Tas nekādā veidā nav tā interpretējams," uzskata Jaunups.

Biedrība pēdējā mēneša laikā sākusi plašas reklāmas akcijas televīzijās, aicinot cilvēkus piedalīties organizācijas sāktajā Latvijas attīstības vīzijas rakstīšanā.

"Vienotības" valdes locekle Lolita Čigāne otrdien LNT sacīja, ka partija dosies uz Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroju, lai paskaidrotu, ka partijai nav zināms, no kurienes nāk finansējums klipam un ka kampaņa netiek koordinēta ar "Vienotību". Čigāne pauda viedokli, ka gan Repše, gan viņa biedrības un arī "Vienotības" biedrs Edgars Jaunups no partijas būtu jāizslēdz.

Biedrība "Latvijas attīstībai" tika izveidota pērnā gada sākumā. Dibinātāju vidū ir Repše, uzņēmēji Olafs Berķis un Valērijs Belokoņs, "Vienotības" biedrs Rīgas domes deputāts Edgars Jaunups, no "Jaunā laika" izslēgtais Repšes līdzgaitnieks Dans Titavs, miljonāri Donāts Vaitaitis un Uldis Mierkalns, "Vienotības" priekšvēlēšanu kampaņas veidotājs Ainārs Ščipčinskis, aģentūras LETA valdes priekšsēdētāja vietnieks Agris Strautnieks, kā arī tiesību eksperte, bijusī Repšes padomniece Baiba Fromane.

Pašlaik jau ir sācies priekšvēlēšanu aģitācijas periods gaidāmajām pašvaldību vēlēšanām 1.jūnijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!