Foto: Reuters/Scanpix

Arī Eiropas Drošības un sadarbības organizācijai (EDSO) nav informācijas par Ukrainas karadarbībā it kā smagi cietušo Latvijas valstspiederīgo Gunti Dišleru, pastāstīja Ārlietu ministrijas preses sekretārs Kārlis Eihenbaums.

Eihenbaums skaidroja, ka Latvijas vēstniecība Ukrainā veikusi atkārtotu pārbaudi, lai iegūtu informāciju par Ukrainas karadarbībā it kā smagi cietušo Latvijas valstspiederīgo Dišleru, kā arī vērsusies pie EDSO, taču arī pēc tā konstatēts, ka nav informācijas par šādu personu.

Jau ziņots, ka sociālajā tīklā "Twitter" kāds lietotājs Igors Krasnovs aicināja ziedot, lai savāktu līdzekļus Ukrainā dzīvojoša Latvijas valstspiederīgā Gunta Dišlera ārstēšanai, kurš smagi cietis karadarbībā Ukrainā, cīnoties par Ukrainu. Savā profilā viņš ik pa laikam veltījis ierakstus šim vīrietim, informējot par ārstēšanas norisi, sūdzoties, ka ierēdņi negrib palīdzēt latvietim.

Sazinoties ar Latvijas Konsulāro departamentu un Latvijas vēstniecību Ukrainā, noskaidrojies, ka ne viena no tām nav saņēmušas informāciju par Latvijas valstspiederīgo Gunti Dišleru. Konsulārajā reģistrā šāda persona nav reģistrējusi uzturēšanos Ukrainā.

Viens no pēdējiem ierakstiem liecina, ka visa nepieciešamā summa ir savākta, ja būšot nepieciešama kāda palīdzība, viņš ziņošot.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!