Ja Eiroparlamenta vēlēšanas notiktu maijā, vislielākās izredzes pārstāvēt Latviju Eiropas Parlamentā (EP) būtu opozīcijas partijām - "Jaunajam laikam", "tēvzemiešiem" un kreiso spēku apvienībai "Par cilvēka tiesībām vienotā Latvijā" (PCTVL), liecina "Latvijas faktu" maijā veiktā aptauja.
Par "Jauno laiku" EP vēlēšanās balsotu 14,6% aptaujāto, par apvienību "Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK balsis atdotu 11,2%, bet par PCTVL - 8,2%.

Maijā iekļūšanai parlamentā nepieciešamo 5% barjeru pārvarētu arī valdošajā koalīcijā pārstāvētās Tautas partija (7,9%) un Zaļo un zemnieku savienība (5,1%), kā arī 8.Saeimā neiekļuvušais "Latvijas Ceļš" (5,3%) un Rīgas domē valdošā Latvijas Sociāldemokrātiskā strādnieku partija (5%).

Nedaudz līdz iekļūšanai EP maijā pietrūktu koalīcijā pārstāvētajai Latvijas Pirmajai partijai, par kuru balsotu 4,7% vēlētāju. Opozīcijā esošā Tautas saskaņas partija maijā var rēķināties ar 3,8% vēlētāju atbalstu, Jurija Žuravļova vadītā Sociāldemokrātiskā labklājības partija - 1,2%, bet opozīcijā esošā Latvijas Sociālistiskā partija - ar 1,1%.

Par pārējām partijām, kas piedalīsies EP vēlēšanās, balsotu mazāk par 1% vēlētāju.

EP vēlēšanas Latvijā notiks 12.jūnijā un tajās piedalīsies arī Konservatīvā partija, "Latgales gaisma", Kristīgo demokrātu savienība, Sociāldemokrātu savienība - SDS un "Eiroskeptiķi".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!