Foto: LETA

Eiropas Latviešu apvienības prezidijs vērsis Latvijas valdības uzmanību nepieciešamībai gādāt par visu latviešu drošību - gan Latvijā, gan ārpus tās -, taču arī aizsargāt Eiropas brīvības un tiesiskuma telpu, pateicoties kurai latvieši var ceļot, studēt un strādāt Eiropā, tādējādi stiprinot arī Latvijas izaugsmes potenciālu.

Apvienība norādījusi, ka, ņemot vērā šausminošos teroraktus Eiropas galvaspilsētā Briselē, kas atmiņā atsauc vēl nesenos traģiskos notikumus arī Parīzē, tā vēlas šajā grūtajā brīdī izrādīt solidaritāti latviešu kopienai Beļģijā un izteikt līdzjūtību visiem, kuru tuviniekus un paziņas skārusi šī nelaime.

"Aicinām visus latviešus Eiropā smelties spēku savos līdzcilvēkos un apziņā, ka mūsu drošība un nākotne sakņojas nevis baiļu raisītā naidīgumā, bet rūpīgi sargājamās Eiropas pamatbrīvībās," paziņojumā paudis Eiropas Latviešu apvienības prezidijs.

Jau vēstīts, ka otrdien Briseles lidostā un metro sistēmā notika terorakti, kuros saskaņā ar jaunākajiem oficiālajiem datiem nogalināts 31 cilvēks, bet 270 guvuši ievainojumus.

Atbildību par teroraktiem uzņēmies grupējums "Daesh" ("Islāma valsts").

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!