Foto: DELFI
Sabiedrības integrācijas fonds ir pārtraucis mācību piederumu komplektu iepirkumu preču drošības prasībām neatbilstošu piedāvājumu dēļ un izsludinājis iepirkumu atkārtoti, tāpēc biedrībām, kuras trūcīgajām ģimenēm dala pārtikas pakas, līdz 1. septembrim nebūs iespējams sākt mācību piederumu komplektu izdali, pirmdien raksta "Neatkarīgā Rīta Avīze".

Šogad līdztekus pārtikas pakām trūcīgās ģimenes vai tādas ģimenes, kuras nonākušas ārkārtas situācijā, var saņemt arī skolas somas komplektu vai skolas piederumu komplektu katram skolas vecuma bērnam (no pieciem līdz 16 gadiem).

Ģimenei ir tiesības mācību piederumu komplektus saņemt tajā kalendārajā gadā, kurā izsniegta izziņa par trūcīgas vai krīzes, vai ārkārtas situācijā esošas personas statusu neatkarīgi no izziņas derīguma termiņa.

Sabiedrības integrācijas fondam bija jāiepērk divu veidu skolas somas komplekts un individuālo mācību piederumu komplekts. Savukārt ģimenēm, saņemot mācību paku, vajadzētu izvēlēties – mugursomu ar atsevišķiem mācību piederumiem vai mācību piederumus plašākā klāstā. Šā gada aprīlī Labklājības ministrija publiski ziņoja, ka mācību pakas ģimenēm sāks izsniegt jau jūlijā, norāda laikraksts.

Konkursā bija pieteikušies divi pretendenti, taču konkursu nācās pārtraukt, jo iepirkumā kancelejas precēm nebija atbilstošu drošības sertifikātu.

27. jūlijā uz mācību piederumu komplektu piegādi ir izsludināts atkārtots iepirkums. Pieteikumi iepirkumā tiek gaidīti līdz 7. septembrim. Pēc tam sāksies to izvērtēšana. Turpmāk plānotais mācību piederumu komplektu izdales sākšanas laiks ir atkarīgs no atkārtoti izsludinātā iepirkuma procedūrām. Sabiedrības integrācijas fondā laikrakstam prognozējuši, ka tas varētu notikt oktobrī vai novembrī.

Ņemot vērā aizkavēšanos ar Eiropas finansēto skolas somu iegādi, Labklājības ministrija ir lūgusi rast iespēju sociālajiem dienestiem skaidrot radušos situāciju savas pašvaldības ģimenēm, kurām šīs pakas pienāktos saņemt, un informēt par detalizētu komplektu saturu, lai dotu iespēju ģimenēm plānot nākamajā mācību gadā iepērkamo preču apjomu.

Kopumā trūcīgām ģimenēm šogad plānots izsniegt 29 500 mācību piederumu pakas. Trūcīgajām ģimenēm plānots gadā izsniegt arī pārtikas pakas – 98 000 cilvēkiem, kā arī higiēnas preču pakas, kuru izdale jau sekmīgi notiek. Labklājības ministrijas dati liecina, ka Latvijā trūcīgo personu skaits jūlijā nedaudz samazinājies – tie ir 53 562 cilvēki, trešā daļa trūcīgo ir bērni.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!