Šodien Latvijas Televīzijas (LTV) konkursa komisija, kas izvērtēja trešajai kārtai izvirzītā Eirovīzijas logotipa piedāvātās variācijas un to izmantošanas iespējas, nolēma, ka par nākamā gada Eirovīzijas dziesmu konkursa simbolu kļūs logo ar devīzi "Upes", kura autors ir LTV mākslinieks Kristaps Skulte.
Kā informēja LTV, logo vizuālā ideja radusies vairāku asociatīvu virzienu iespaidā. Latvija ir upju un jūras zeme. Logotipa centrālā daļa simbolizē jūru, uz kuru tek upes vai ceļi - kā dažādu valstu mūzika plūst uz lielo notikumu - Eirovīziju. Logotipa forma atgādina spārnus, radot asociācijas ar radošo lidojumu. Nosacīti šī forma ir arī tilts starp cilvēkiem, tautām un valstīm. LTV komisija pieņēmusi logo kā simbolu, taču proporcijas, krāsas, toņi, uzrakstu šifri tiks precizēti darba gaitā ar mākslinieku.

Saskaņā ar konkursa nolikumu Skulte saņems naudas prēmiju Ls 1000 apjomā, savukārt nolikumā paredzētais veicināšanas prēmiju fonds, kas arī ir Ls 1000, tiks sadalīts starp vēl triju logo izstrādātājiem - dizaina biroju "NSA" (logo devīze "Zvaigžņu sacensība 5 nošu līnijās"), Vilni Lapinu, kā arī Uldi Bērziņu un Nikolasu Šafrānovu, kas pārstāv dizaina studiju "Vudu".

Kā informēja LTV, šodien Eirovīzijas dziesmu konkursa rīcības komiteja un darba grupa uzklausīja arī nākamā gada pasākuma režisoru-inscenētāju Uģi Brikmani, kurš īsumā izklāstīja savas koncepcijas pamatnostādnes.

Jau ziņots, ka koncepciju septembra vidū apstiprinās Eiropas raidorganizāciju apvienības (EBU) darba grupa izbraukuma sēdē Slovēnijā. Līdz tam laikam sīkāka informācija par koncepciju netiks publiskota. Rīt LTV nosūtīs logo aprakstu un tā elektronisko versiju uz EBU galveno mītni Ženēvā, taču tā apspriešana EBU Eirovīzijas darba grupas sēdē notiks septembra vidū Slovēnijā.

Lai gan LTV konsultants Juhans Pādams pauda pārliecību, ka izvirzītais logo tiks apstiprināts, līdz darba grupas oficiālajam atzinumam logo attēls netiks publiskots. Jau ziņots, ka rīt EBU tiks nosūtīta arī pilna informācija par Eirovīzijas dziesmu konkursa fināla norises vietu, Eirovīzijas koncepciju, galvenajām menedžmenta personām, režisoru inscenētāju, oficiālo sadarbības partneri un sadarbības partneri tehniskajā realizācijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!