Apsūdzība krimināllietā pret bijušo biroja "Misis Latvija" vadītāju Ainaru Eisaku par pederastiju un dzimumtieksmes apmierināšanu netiklā formā ceturtdien tiesā pieprasīja Eisakam piespriest septiņus gadus ieslodzījuma.
Par amnestijas likuma piemērošanu, kas varētu sodu samazināt uz pusi, jālemj tiesai, paskaidroja prokurore Velta Zaļūksne.

Eisaka advokāts Juris Močuļskis atzina, ka viņu satraukusi prokurora runa un pieprasītais soda mērs, savukārt Eisaks prokurora prasību uzklausījis mierīgi. Pēc tiesas sēdes advokāts žurnālistiem sacīja, ka lūdzis Eisaku attaisnot, jo apsūdzība neesot pierādīta.

"Apsūdzība nepierāda, ka viņam [Eisakam] būtu savādāka orientācija kā citiem," sacīja Močuļskis.

Pēc prokurora tiesā uzstājās arī cietušo aizstāvis Gijs Rūsiņš.

Tiesas process turpināsies pirmdien, kad tiesājamais teiks savu pēdējo vārdu. Pēc tam pasludinās spriedumu. Tiesas procesā sēdes ir slēgtas, bet, pēc likuma, spriedums būs atklāts.

Krimināllieta pret Eisaku ir izdalīta atsevišķi no "Logos centra" pedofilijas lietas. Lietu izskata slēgtā sēdē, jo tajā ir nepilngadīgi cietušie. Tomēr lietā ir arī vairāki cietušie, no kuriem daļa tagad jau ir pilngadīgi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!