Rīgas apgabaltiesa otrdien nolēma paturēt apcietinājumā bijušo projekta "Misis Latvija" vadītāju un pedofilijas lietā apsūdzēto Ainaru Eisaku.
Tādējādi viņš paliks apcietinājumā līdz iepriekš noteiktajam termiņam - 26.janvārim, BNS uzzināja tiesā.

Sūdzību par Rīgas Ziemeļu rajona tiesas 27.decembra lēmumu apcietināt Eisaku bija iesniedzis viņa advokāts.

Eisaks otrdien tiesas sēdē savu vainu pilnībā noliedza, sacīja, ka ne vienu liecinieku nav ietekmējis un nav mēģinājis slēpt pierādījumus.

Eisaks tika aizturēts un apcietināts 27.decembrī Rīgā. Viņam uzrādīta apsūdzība par pederastiju un netiklām darbībām.

Viņš apsūdzēts divās pederastijas epizodēs. Viņa aizturēšana bijusi iepriekš plānota operācija, kas bija saistīta ar liecinieku ierašanos no ārzemēm. Iepriekš prokuratūrai nebija pietiekami daudz pierādījumu, lai Eisaku apsūdzētu, bet tagad tie ir iegūti.

Eisaks ir jau piektais apcietinātais un apsūdzētais tā saucamajā pedofilijas lietā. Vēl apcietināti firmas "Izimeks" darbinieks Ingus Tūns, aģentūras "Logos centrs" darbinieki Jurijs Jurjevs, Jurijs Kutirevs un Deniss Hohlovs.

Pedofilijas skandāls Latvijā sākās šā gada augusta vidū, kad Narkotiku apkarošanas biroja darbinieki aizturēja Jurjevu un Kutirevu. Jurjevu paturēja apcietinājumā, bet Kutirevu atbrīvoja pret parakstu par dzīvesvietas nemainīšanu, tomēr vēlāk apcietināja arī viņu.

19.septembrī Latvijas Neatkarīgās televīzijas raidījums "Nedēļa", atsaucoties uz četru pusaudžu liecībām, ziņoja, ka pedofilijas skandālā ir iesaistīts arī Tūns un nu jau bijušais "Misis Latvija" direktors Eisaks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!