Latvijas Neatkarīgās televīzijas (LNT) vadītājs Andrejs Ēķis ir iekļauts profesionālā šovbiznesa žurnāla "Hollywood Reporter" izveidotajā ietekmīgāko pasaules izklaides un mediju biznesa darbinieku simtniekā.
Kopumā pasaules ietekmīgāko mediju darboņu simtniekā ir 19 valstu mediju un izklaides darbinieki. No Centrālās un Austrumeiropas valstīm simtniekā vēl ir pārstāvēta Krievija un Čehija, katru pārstāv četri cilvēki, kā arī pa vienam cilvēkam no Ukrainas un Polijas.

Apskatā tiek norādīts, ka Ēķis savulaik ir izveidojis vienu no veiksmīgākiem Latvijas televīzijas projektiem "PICA TV", bet viņa vadītās LNT pagājušā gada apgrozījums ir sasniedzis 17 miljonus ASV dolāru.

"Hollywood Reporter" pēc viņu domām ietekmīgākos izklaides un mediju magnātus nav sarindojis noteiktā secībā un tāpat šajā saraktā nav iekļauti ASV pārstāvji.

Visvairāk ietekmīgu izklaides un mediju biznesa pārstāvju ir Francijā, Kanādā, Lielbritānijā, Spānijā un Itālijā.

Ēķis simtniekā atrodas kopā ar mediju koncerna BBC ģenerāldirektoru Gregu Daiku (Greg Dyke), "Sony Corp" prezidentu Kunitaki Ando (Kunitake Ando), Francijas mediju grupas TF1 vadītāju Patriku Lelē (Patric Le Lay), kinorežisoru Liku Besonu (Luc Besson), Vācijas telesabiedrības "Pro SiebenSat.1 Media" vadītāju Ursu Roneru (Urs Rohner) un Krievijas kinorežisoru Ņikitu Mihalkovu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!