Ekonomikas ministrija (EM) nevar pienācīgi koordinēt sadarbību ar Rīgas domi (RD) un SIA "Dalkia City Heat", lai rastu atbilstošāko variantu turpmākai rīcībai ar valstij piederošajām siltumapgādes uzņēmuma "Rīgas siltums" akcijām, jo dome vilcinās ar siltumapgādes uzņēmuma attīstības koncepcijas sagatavošanu.
Šādu ekonomikas ministra Aigara Štokenberga parakstītu ziņojumu valdībai sagatavojusi EM, kurai uzdots koordinēt sadarbību ar RD un "Dalkia City Heat", lai rastu labāko risinājumu turpmākai rīcībai ar valstij piederošajām RS akcijām.

EM norāda, ka šī gada 9.februārī tika organizēta sanāksme par iespējamajiem risinājumiem RS turpmākajā darbībā un attīstībā, kurā nolemts, ka Rīgas domei līdz šā gada 10.martam jāsagatavo koncepcija par akciju sabiedrības RS attīstību.

EM 18.aprīlī saņēmusi no RD Rīgas siltumapgādes attīstības koncepcijas projektu 2006.-2016.gadam, taču nav uzskatāms, ka dome būtu izpildījusi sanāksmē doto uzdevumu, jo iesniegts ir tikai koncepcijas projekts un tas nav izskatīts Rīgas domē, turklāt minētajā koncepcijas projektā nav runas par akciju sabiedrības RS kā kapitālsabiedrības attīstību, norāda EM.

Tādēļ RD koncepcijas trūkums par akciju sabiedrības "Rīgas siltums" attīstību būtiski traucējot spriest par atbilstīgāko variantu turpmākai rīcībai ar valstij piederošajām RS akcijām, rakstīta Štokenberga parakstītajā ziņojumā.

RD vilcināšanās dēļ EM šobrīd nevar sniegt ziņojumu par atbilstīgāko variantu turpmākai rīcībai ar valstij piederošajām RS akcijām un lūdz valdībai pagarināt uzdevuma izpildes termiņu līdz 2006.gada 1.decembrim.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!