Foto: Publicitātes foto
Bez efektīvas strukturālas politikas, kas būtu orientēta uz konkrētām iedzīvotāju grupām un reģioniem, bezdarba līmeni Latvijā nevarēs samazināt līdz attīstīto valstu līmenim, emuārā Latvijas Bankas (LB) uzturētajā ekonomiskās analīzes vietnē "makroekonomika.lv" atzīst centrālās bankas ekonomists Oļegs Krasnopjorovs.

"Bez efektīvas strukturālas politikas, kas būtu orientēta uz konkrētām iedzīvotāju grupām un reģioniem, bezdarba līmeni nevar samazināt līdz attīstīto valstu līmenim (5% un zemāks)," norāda Krasnopjorovs.

Viņš arī uzsver, ka vēlas redzēt vairāk politisku iniciatīvu Latvijas bezdarba strukturālo problēmu risināšanai. "Es vēlētos redzēt vairāk politisku iniciatīvu Latvijas bezdarba strukturālo problēmu risināšanai," atzīst LB ekonomists un piebilst, ka cīņa pret Latvijas bezdarba strukturālo komponenti ir daudz būtiskāka par cikliskajām bezdarba svārstībām.

Aģentūra BNS jau vēstīja, ka 2012.gada beigās Latvijā bezdarba līmenis bija 10,5% no ekonomiski aktīvo iedzīvotāju skaita.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!