Aizejošās 7.Saeimas deputāti no augstā nama neatvadās ar skumjām sejā, bet ar ironiju. Savienības "Latvijas Ceļš" (LC), kas nav iekļuvusi nākamajā Saeimā, deputāts Kārlis Leiškalns atklāja, ka LC frakcija gatavojas atzīmēt pēdējo Saeimas darba dienu ar neformālu pasākumu. "Dodos uz miroņu balli. Karalis ir miris, bet nākamais ir sprāgoņa no paša sākuma," labvēlīgi ironizēja Leiškalns.
Arī Saeimā neievēlētās Sociāldemokrātu savienības frakcijas deputāts Imants Burvis neslēpa ironisko attieksmi pret saviem pēctečiem, kas nāk neievēlēto deputātu vietā, vienlaikus paužot bažas par nākamo valsts vadītāju spēju nodrošināt stabilu attīstību.

"Viens no izcilākajiem valsts vīriem pasaules vēsturē Oto Bismarks reiz ir teicis - vislielākās muļķības cilvēki izdara ar nopietnu sejas izteiksmi. Nez kāpēc man šī tēze vienmēr nāk prātā, kad es ieraugu televīzijā Einaru Repši", ar smaidu sejā sacīja bijušais opozīcijas deputāts.

Arī citi nākamajā Saeimā neievēlētie parlamenta deputāti neuzskatīja aiziešanu no Saeimas par nelaimi, paužot pārliecību par atgriešanos politikā pēc nākamajām Saeimas vēlēšanām: "Tiksimies pēc četriem gadiem!"

Jau ziņots, ka 8.Saeimā nav pārvēlēti 67 7.Saeimas deputāti. Tāpat Saeimā vispār nav iekļuvušas pašreiz Saeimā esošās partijas "Latvijas Ceļš", Latvijas Sociāldemokrātiskā strādnieku partija un Sociāldemokrātu savienība.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!