Latvijā nav nevienas īsti piemērotas vietas Eirovīzijas dziesmu konkursa fināla rīkošanai, tomēr nevajadzētu laist garām iespēju parādīt sevi starptautiskā mērogā, atzīst aģentūras LETA aptaujātie šovu un pasākumu rīkotāji.
BDG Latvija ģenerālmenedžere Brigita Rozenbrika uzsvēra, ka Latvijai nevajadzētu laist garām šo iespēju, jo tas ir Eiropas mēroga pasākums, kas plašai auditorijai dabiskā ceļā rādīs mūsu valsti kā vienotas Eiropas sastāvdaļu jau 2003.gadā.

Līdzīgu viedokli pauda arī "REMIX" mūzikas menedžmenta direktors Alvis Hermanis, norādot, ka Eirovīzija ir liels tautu draudzības pasākums, kurā ir fantastiska iespēja sevi parādīt.

Analizējot pasākuma iespējamās norises vietas, Rozenbrika atzina, ka gatavas, visiem kritērijiem atbilstošas halles, arēnas vai tamlīdzīgas vietas Latvijā šobrīd nav. Turklāt jebkura no iespējamām vietām jāpielāgo Eirovīzijas konkursa nosacījumiem.

Tomēr BDG vadītāja uzskata, ka šo pasākumu iespējams sarīkot pienācīgā līmenī, jo neatkarīgi no vietas, tas ir producentu profesionalitātes jautājums.

Jau ziņojām, ka Eirovīzijas fināla rīkošanas izpētes darba grupa pēc tikšanās ar pašvaldību un pasākuma norisei piedāvāto objektu pārstāvjiem secinājusi, ka Eirovīzijas rīkošanai piemērotākās ir trīs vietas - "Skonto" stadions, "BT-1" izstāžu komplekss Ķīpsalā un Ventspils Olimpiskais centrs.

Hermanis domā, ka piemērotākā no visām vietām ir slēgtais "Skonto" futbola laukums, jo tā ir noslēgta telpa un atrodas zem jumta. Hallē gan ir slikta akustika, taču to iespējams labot, uzsvēra Hermanis.

Ja izlemtu par labu Ķīpsalai, pasākumu varētu rīkot izstāžu hallē, kur ir silts, taču arī tur esot slikta akustika. Savukārt runājot par Ventspili, Hermanis norādīja, ka Olimpiskais centrs ir pārāk mazs, ja ņem vērā to, ka dalībnieku un žurnālistu vien šādos pasākumos ir trīs četri tūkstoši.

Tāpat Hermanis šaubās, vai būs iespējams nodrošināt transportu uz Ventspili pietiekamā daudzumā un vai Latvija tik vērienīgai kustībai ir gatava.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!