Latvijai jāpārorientējas no īstermiņa uz ilgtermiņa mērķiem, izveidojot valsts vīziju un izstrādājot tai stratēģiju, kā to sasniegt, secināts "DnB Nord bankas" rīkotajā politiķu, uzņēmēju un ekonomistu diskusijā par situāciju valstī un iespējamajiem risinājumiem.

Eksperti nonākuši pie secinājuma, ka jāmaina arī padomju domāšana un cilvēkiem jākļūst uzņēmīgākiem.

Sabiedrībai būtu nepieciešamas kļūt pieticīgākai, aizmirstot par pārticību un treknajiem gadiem, bet gan pamosties, izberžot acis no miega, un sākot domāt par savu biznesa veidošanu. Cilvēkiem jābūt gataviem rīkoties un būt pašiem savas laimes kalējiem.

Investīciju kompānijas "Prudentia" partneris Ģirts Rungainis uzskata, ka šobrīd uzsvars jāliek uz izglītību, lai pēc 30. gadiem Latvijai būtu izveidojusies paaudze, kas nodrošinātu stabilu un ilgstošu valsts attīstību.

SIA "Latvijas Mobilais telefons" prezidents Juris Binde uzskata, ka pašlaik jānosaka trīs jomas, kurās 6-12 mēnešu periodā jāizcīna mazas uzvaras jeb izaugsmes pazīmes, lai šādu lavīnas efektu arī turpinātu un ekonomika atgūtos.

Eksperti bija vienoti, ka izaugsme Latvijā atsāksies 2011. gada otrajā pusē un tās sasniegšanā svarīga loma būs valsts atbalstam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!