"Līvu" līdera Ainara Virgas automašīna BMW, kurai avarējot Daugavpils rajonā jūlija beigās gāja bojā divi grupas dalībnieki, traģiskā satiksmes negadījuma brīdī bijusi tehniskā kārtībā.
Daugavpils pilsētas un rajona policijas pārvaldes preses sekretāre Ingūna Dunda informēja, ka šādu apstiprinājumu devusi autotehniskā ekspertīze, kuras rezultātus pirmdien saņēmusi Daugavpils policija.

Pirmdien Daugavpilī uz liecību sniegšanu ieradušies arī abi pēc avārijas dzīvi palikušie "Līvu" mūziķi - Ainars Virga un Jānis Grodums.

Liktenīgā avārija, kurā gāja bojā bundzinieks Dainis Virga un "Līvu" skaņu režisors Juris Jakovļevs, notika ceļā no rokmūzikas veterānu koncerta Daugavpilī aptuveni 30 kilometru no Daugavpils uz Rīgas šosejas 26.jūlijā īsi pirms pusnakts. "Līvi" no koncerta braukuši grupas līdera Ainara Virgas mašīnā. Ainaram Virgam un solistam un basģitāristam Jānim Grodumam pēc avārijas bija nepieciešama medicīniskā palīdzība un viņi izrakstīti no slimnīcas.

Daugavpils policija saistībā ar traģisko autoavāriju ierosinātās krimināllietas ietvaros kopumā ierosināja septiņas ekspertīzes - četras tiesu medicīniskās, divas bioloģiskās un autotehnisko. Tostarp Ainara Virgas asins analīzes liecina, ka pie stūres sēdējušais mūziķis avārijas brīdī bijis skaidrā, viņa asinīs konstatētas 0,02 promiles alkohola.

Liepājas grupa "Līvi" dibināta 1976.gadā un tiek uzskatīta par leģendārāko latviešu rokgrupu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!