Foto: AP/Scanpix
Svētdien līdz aptuveni plkst.14.30 gandrīz visi elektropadeves bojājumi ir novērsti Krāslavas novadā, bet Daugavpils apkārtnē darbi turpinās Skrudalienas, Medumu, Demenes, Subates un Višķu pagastos, par situāciju ar vētrā sabojātās elektrības padeves atjaunošanu Latgalē portālu ”Delfi” informēja VAS ”Latvenergo” pārstāve Ivita Bidere.

Līdz ar to klientu objektu, kur traucēta elektroapgāde, skaits līdz svētdienas pēcpusdienai ir samazināts līdz 1900.

Bidere norāda, ka šobrīd, iesaistot 66 brigādes ar 190 darbiniekiem, aktīvākais elektroatslēgumu novēršanas darbs norit Lietuvas pierobežas elektrolīnijās, kur atsevišķās līnijās ir pat vairāki tehniski sarežģīti bojājumi, ņemot vērā, ka šīs līnijas ir arī ļoti garas

Raksturojot darbu novēršanas norisi, AS ”Sadales tīkls” Austrumu reģiona ekspluatācijas daļas vadītājs Edgars Soldāns norādījis, ka pierobežas rajonos piekļuvi bojātajām elektrolīnijām blīvos meža masīvos apgrūtina purvaines, līdz ar to tiek izmantotas speciālas transporta vienības purvainiem apvidiem.

Līdzīga rakstura smagas gaisvadu elektrolīniju avārijas ir arī blakus kaimiņos – Lietuvas ziemeļaustrumu reģionos, piebilst Bidere.

Jau vēstīts par vētru naktī uz sestdienu, kad stipro vēja brāzmu dēļ Latvijas austrumu daļā bez elektrības palika apmēram 10 000 "Latvenergo" klientu. Visvairāk elektrības padeves traucējumi bija Daugavpils un Krāslavas novados. Līdz svētdienas rītam bez elektrības esošo mājsaimniecību skaitu ir izdevies samazināt līdz 2500 lietotāju.

Daudz lielāki postījumi nodarīti Lietuvā, kur vēja brāzmas bija stiprākas nekā Latvijas austrumu daļā un kur bez elektrības palika ap 140 000 lietotāju. "Latvenergo" grupas uzņēmums AS "Sadales tīkli" paudis gatavību palīdzēt Lietuvas kolēģiem atjaunot vētrā sapostīto elektroapgādi. Tehnisko palīdzību plānots sniegt pēc tam, kad tiks pabeigti elektrības padeves atjaunošanas darbi Latgalē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!