Bijusī laikraksta "Diena" galvenā redaktore Sarmīte Ēlerte iesaistījusies labējo partiju "Jaunais laiks" (JL), "Pilsoniskā savienība" un "Sabiedrība citai politikai" (SCP) konsolidācijā, trešdien ziņo telekompānijas TV3 ziņu raidījums.

Ēlerte jau tikusies ar šīm partijām, lai apspriestu iespējamo konsolidāciju un līdz nākamajām Saeimas vēlēšanām izveidotu spēcīgu politisko apvienību. "Šis veidojums ar cieņu varētu stāties pretī pašreizējai politiskajai elitei," uzsver Ēlerte.

Vienlaikus Ēlerte noliedza iespēju, ka pati varētu iesaistīties kādā no šīm partijām, uzsverot, ka tam vēl nav pienācis laiks. Bijusī "Dienas" galvenā redaktore arī atzina, ka interesi par iesaistīšanos šajā politiskajā veidojumā pauduši daudzi sabiedrībā pazīstami cilvēki, tomēr viņa nekonkretizēja, kuri tieši.

Ēlerte uzskata, ka jaunas partijas izveide patlaban nav reāla, jo sabiedrība no tām ir nogurusi, toties pēc šķelšanās būtu vēlama JL un PS atkalapvienošanās.

Arī PS valdes priekšsēdētājs Ģirts Valdis Kristovskis raidījumam atzina, ka partija sākusi apspriest konsolidācijas iespējas ar JL.

Kā ziņots, Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (JL) šodien žurnālistiem sacīja, ka pirmais sarunu partneris saistībā ar iespējamu tā dēvēto labējo politisko partiju konsolidāciju būtu PS.

Ministru prezidents sacīja, ka JL atbalsta ideju par labējo partiju konsolidāciju, un šis process, viņaprāt, ir nepieciešams. Tomēr JL sarunu ar PS rezultāts nevar būt partiju apvienošanās, bet gan partiju apvienības veidošana, uzsvēra Dombrovskis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!