Foto: F64
Apvienības "Par labu Latviju" (PLL) uzstādījumos nav signālu, ka no kļūdām kāds būtu mācījies, tāpēc viņu atgriešanās koalīcijā būtu atgriešanās pagātnē, tā otrdien adio SWH studijā, raidījumā "Par politiku ar politiķiem" pauda politisko partiju apvienības "Vienotība" vēlēšanu saraksta līdere Zemgalē Sarmīte Ēlerte.

Ar Šķēli nav iespējamas vienošanās par veidu, kādai ir jābūt politikai un kādai ir jābūt Latvijas nākotnei. "Tie ir tie principi, par kuru mēs nevaram vienoties, jo jūs, Šķēles kungs, piederat pagātnei," uzsvēra Ēlerte.

Viņa atgādināja, ka apvienībā "Par labu Latviju" ietilpstošās partijas līdz ar Aigara Kalvīša valdību ir atbildīgas par Latvijas ekonomikas krīzes smagumu. "Par to neliek cietumā, bet par to ir jāuzņemas politiskā atbildība," norādīja Ēlerte. Raidījumā viņa pauda atbalstu Valda Dombrovska valdībai, jo šobrīd Latvijas ekonomikā ir redzamas izaugsmes pazīmes. Viņasprāt, Dombrovskim ir jāļauj strādāt, lai Latvijas ekonomika, "šī te apkopšanās netiktu sagrauta". "Ja jūs gaidāt brīnumu pēc tam, kad, būdami pie varas Kalvīša vadībā, jūs diemžēl valsti pārvaldījāt tā, ka Latvija piedzīvoja vissmagāko kritumu, tā ir demagoģija," norādīja Ēlerte.

Viņa uzskata, ka gadījumā, ja pēc vēlēšanām ar PLL valdību sastādīs Jānis Urbanovičs (SC), Latvijas tuvākā un arī vidējā termiņa attīstība varētu būt apdraudēta, jo aktualizēs jautājumus par lata iespējamo devalvāciju, divām valsts valodām un citus jautājumus. "Tas ir iemesls, kāpēc es gāju politikā, jo man nav pieņemama prokremliska oligarhu valdība," klāstīja S. Ēlerte. Viņa piebilda, ka nav pieļaujama arī pašreizējās politiskās sistēmas turpināšana, kur atbalsts ir atkarīgs no politiskās piederības. "Neatkarīgi par kuru partiju mēs runājam, šai sistēmai ir jāpieliek punkts. Savējie ir visi Latvijas iedzīvotāji neatkarīgi no tā, pie kuras partijas pieder viņu mērs," norādīja Sarmīte Ēlerte.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!