Foto: LETA

Vislielākais izaicinājums "Vienotībai" nākamajā gadā būs pārliecināt, ka ir iespējama labāka Rīga - Ziemeļeiropas metropole, kas ir ērta, radoša un dinamiska iespēju pilsēta saviem iedzīvotājiem, pilsēta bez korupcijas un vienota ar Latviju, sestdien kongresā uzrunājot partijas biedrus, uzsvēra "Vienotības" Rīgas mēra amata kandidāte Sarmīte Ēlerte.

""Vienotības" ceļa kartē Rīga ir Ziemeļeiropas metropole. Tikai pārsimt kilometru mūs šķir no Eiropas konkurētspējīgākā un dinamiskākā – Ziemeļeiropas - reģiona. Būt daļai no Ziemeļu kulturālās, ekonomiskās, politiskās telpas ir pilsētas vēsturiskā, dabiskā ģeopolitiskā identitāte. Rīga nav pelnījusi būt pēcpadomijas oligarhu izklaižu un pelēku darījumu centru. Rīgai jākļūst par jauno Ziemeļu zvaigzni," uzsvēra Ēlerte.

Pretstatā tam, norādīja Ēlerte, šobrīd Rīga ir neizmantoto iespēju pilsēta. "Rīgas potenciāls ļauj tai būt gudras ražošanas pilsētai, ne tikai tirgošanās centram," pauda politiķe. "Rīgai ir potenciāls, bet tam jāpievieno mērķtiecīga pilsētas attīstības politika. Attīstību valstī ir atgriezusi valdība, Rīga tikmēr tērē, sadala un pīāro. Tās zīmols ir Saktas puķu tirdziņš, kuras kvadrātmetri dārgāki par apzeltīto biržu, leģendārie 20% un ērta vide korupcijai," savā uzrunā uzsvēra Ēlerte.


Pēc viņas domām, Rīgai un valstij ir jābūt vienotām savos mērķos. Saskanīgs darbs garantētu jaunu, nepieredzētu dinamiku visai Latvijai," pārliecību pauda Ēlerte. "Taču šībrīža Rīgas priekšnieku politika ir nošķirt Rīgu no Latvijas. Pretnostatīt. Rīga ir daļa no Latvijas un atbildīga par to".

Tāpat Ēlerte arī noraidīja apgalvojumu, ka Rīga nav vai nevar būt latviska. "Rīga ir un būs latviska, eiropeiska un daudzveidīga, daudzvalodīga, atvērta, dinamiska un radoša pilsēta. Bet tā nebūs divkopienu, divvalodīga, sašķelta pilsēta. Mēs uzrunāsim arī visus tos, kurus Saskaņas centrs, it īpaši valodas referenduma laikā, centās iedzīt krievvalodīgajā nošķirtības strupceļā. Tiek prasīts tik maz - iemācies latviešu valodu un nāc un piedalies. Ja vajag palīdzēsim, jau bērnudārzā, lai visi bērni apgūtu tekošu latviešu valodu un pieauguši tie nekļūtu par ēsmu manipulācijām," uzsvēra politiķe.

"Ja gribam padarīt Rīgu par iespēju pilsētu, ir jāuzvar nākamā gada pašvaldību vēlēšanās. Šī cīņa būs smaga, bet tā ir uzvarama. Tas ir paveicams "Vienotības" Rīgas sarakstam kā vienībai, kurā katram ir sava kompetence, sava spēcīgā puse un loma, kurā visi kopā veido saliedētu vienību. Tas ir paveicams, vienojoties par konstruktīvu sadarbību pirms vēlēšanām un konkrētu koalīciju pēc vēlēšanām ar Reformu partiju, Nacionālo apvienību un katru, kas gatavs strādāt, lai Rīga būtu latviska Ziemeļeiropas metropole, ērta, radoša un dinamisku iespēju pilsēta visiem saviem iedzīvotājiem. Pilsēta bez korupcijas. Galvaspilsēta – vienota ar Latviju," norādīja Ēlerte.

Kā ziņots, partijas "Vienotība" saraksta līdere Rīgas domes (RD) vēlēšanās būs bijusī laikraksta "Diena" galvenā redaktore un kultūras ministre Ēlerte. Viņa uzsver, ka pašlaik "kreisie populisti pretnostata Rīgu Latvijai un šķeļ sabiedrību", bet "Vienotības" mērķis šajās vēlēšanās būs "atdot Rīgu Latvijai".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!