Foto: Saeimas administrācija

"Saskaņas centra" (SC) deputāts Andrejs Elksniņš ģenerālprokuroram pārsūdzējis Satversmes aizsardzības biroja (SAB) atteikumu izsniegt viņam pielaidi valsts noslēpumam.

Pagaidām nav zināms, cik ilgā laikā ģenerālprokurors Ēriks Kalnmeiers deputāta sūdzību izskatīs, aģentūrai BNS teica prokuratūras preses pārstāve Aiga Šēnberga.

Elksniņš gan iepriekš aģentūrai BNS sacīja, ka šāda pārsūdzēšanas iespēja ir diezgan bezjēdzīga, jo ģenerālprokuroram arī SAB lēmuma atcelšanas gadījumā neesot tiesību izsniegt pielaidi, un tādējādi veidojoties apburtais aplis.

Jau vēstīts, ka SAB jau trim Saeimas deputātiem atteicis speciālo atļauju darbam ar valsts noslēpumu ‒ Elksniņam, Jānim Urbanovičam un Sergejam Mirskim. Arī Urbanovičs SAB lēmumu pārsūdzēja ģenerālprokuroram, taču Kalnmeiers lēmumu nemainīja.

Elksniņam pielaide bija nepieciešama, lai strādātu Saeimā Nacionālās drošības komisijā.

Elksniņa vārds nesen tika minēts skandālā par "Latvenergo" amatpersonu krimināllietas materiālu izpaušanu. Ģenerālprokurors Ēriks Kalnmeiers iepriekš apstiprinājis, ka Elksniņš noplūdes lietā esot pratināts kā liecinieks.

Deputāts ievērību arī guva pēc tam, kad iesniedza pretrunīgi vērtētos priekšlikumus Operatīvās darbības likumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!