Pēc bijušā premjera Einara Repšes (JL) iniciatīvas iegādāto gandrīz 600 latus vērto mobilo tālruni pašreizējais valdības vadītājs Indulis Emsis (ZZS) ne reizi nav lietojis, informēja Valsts kancelejas Komunikācijas departamenta konsultante Agnese Korbe.
Mobilais tālrunis "Sony Ericsson P900", kas pērn decembrī tika iegādāts par 594 latiem, ir Valsts kancelejas īpašums.

Tālruni savām vajadzībām lietojuši Emša padomnieki, kā arī Valsts kancelejas direktore Gunta Veismane, dodoties ārvalstu komandējumos, jo tālrunis sniedz iespējas darboties internetā un ar e-pastu.

Emsis lieto vienkāršāku mobilo tālruni.

Jau ziņots, ka mobilais tālrunis Repšem kā valdības vadītājam tika iegādāts, jo līdz tam viņš arī darba vajadzībām lietoja savu telefona aparātu un datoru. Konkrētais aparāts tika izvēlēts tādēļ, ka tobrīd Latvijas tirgū citi tālruņi Repšes izvirzītajām prasībām neesot atbilduši.

"Sony Ericsson P900" reklāmas materiālos tiek raksturots kā ideāls biznesa partneris, kurā apvienots mobilais tālrunis un plaukstdators. Aparātam ir augstas izšķirtspējas 65 000 krāsu skārienjutīgs displejs, kas nodrošina ierīces vadību un informācijas ievadi ar irbulīša palīdzību. Aparātā ir iebūvēta digitālā kamera, skaļrunis, "Bluetooth" bezvadu tīkla atbalsts, interneta pārlūkprogramma parasto un WAP lapu skatīšanai. Savukārt visu informāciju var saglabāt atmiņas kartē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!