Varbūtība, ka Saeimas priekšsēdis Indulis Emsis atkāpjas no šī augstā amata un atsakās arī no Zaļo un Zemnieku savienības līdera posteņa, neesot "pielāgojama šai situācijai, bet ar tādu iespēju ir jārēķinās", tā otrdien atzinis Emsis.
Emsis laikrakstam "Diena", komentējot Emsis žurnālā "Kas jauns?" publicēto informāciju, ka viņš varētu pamest vairākus amatus, sacīja: "Tajā brīdī, kad vairs nebūs iespējams īstenot partijas programmu un izpildīt vēlētājiem dotos solījumus, ir jāuzņemas atbildība un tā jārīkojas."

Ne ZZS premjera kandidāta Aivara Lemberga apcietināšana, ne runas par viņa iespējamajiem stipendiātiem, kas būtu saņēmuši nelikumīgu naudu, vēl nav pamats, lai Emsis spertu tik izšķirošu soli.

Taču, ja "izvēršas skandāls aiz skandāla un notiek Saeimas atlaišana", esot jāapsver visas iespējas, paskaidroja Saeimas priekšsēdis. Zināms, ka sestdien Latvijas Zemnieku savienības kongresā Emsi, kas ir Latvijas Zaļās partijas līdzpriekšsēdētājs, varētu nosaukt arī kā ZZS kandidātu Valsts prezidenta amatam. Emsis laikrakstam sacīja, ka viņš neesot gatavs tagad uzņemties šo amatu, jo politiskā loģika prasot būt kritiskiem. ZZS frakcijas priekšsēdis Augusts Brigmanis teica — ja Emsis atteiksies, ZZS citu kandidātu nemeklēs, jo Emsis paliek Saeimas priekšsēdis un partijai nebūtu loģiski pretendēt uz vēl kādu augstu amatu. Taču Brigmanim nebija zināms, ka.Emsis apsvērtu iespēju noteiktā politiskā situācijā atteikties no kāda amata.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!