Foto: LETA

No “Latvijas Krievu savienība” saraksta Eiropas Parlamenta vēlēšanās kandidēs arī 2000. gada Pasaules šaha vicečempions, Spānijas pilsonis Aleksejs Širovs, portālu “Delfi” informēja partijas pārstāvji.

Viņš sarakstā būs kā ceturtais. "Delfi" jau ziņoja, ka LKS izvirzījusi savus saraksta līderus gaidāmajām EP vēlēšanām, un tie būs partijas līdere Tatjana Ždanoka un tagadējie EP deputāti Andrejs Mamikins un Miroslavs Mitrofanovs.

Latvijas nepilsonis Aleksejs Širovs saņēma Spānijas pavalstniecību 1996. gadā un sacensībās pārstāvēja šo valsti līdz 2011. gadam, bet pēc tam šaha turnīros aizstāvēja Latvijas godu. Pēc konflikta Latvijas šaha federācijā no 2018. gada viņš atkal pārstāv Spāniju, norāda partijas pārstāvji.

Širovs uzskata, ka pirms gada pēc relatīvās stabilizācijas perioda krasi pasliktinājās situācija ar krievu minoritātes tiesībām Latvijā – tika pieņemts lēmums par mazākumtautību skolu pāreju uz izglītību valsts valodā, tai skaitā arī privātās skolās.

LKS valde marta sākumā apstiprināja EP vēlēšanu sarakstu, un vēlēšanās startēs arī Jevgeņija Krjukova, Ludmila Ušakova, Elita Kosaka, Inna Djeri, Jakovs Pliners, Vladimirs Buzajevs, Viktors Guščins, Irina Bobkova, Àleksandrs Filejs, Àleksejs Vasiljevs, Àndrejs Pagors un Àleksandrs Livčaks.

EP vēlēšanas notiks maija beigās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!