Trešdien Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF) vadības komitejā tika saskaņoti 276 projekti, kuru kopējais attiecināmais (struktūrfonda, valsts budžeta un privātais) finansējums ir 91,7 miljonus latu, portālu "Delfi" informēja Finanšu ministrijas (FM) Eiropas Savienības fondu departamenta Informācijas un publicitātes nodaļas vadītājas vietniece Lita Kokale.
Atbalstu par kopējo summu 1,68 miljoni latu iegūs 18 projekti Satiksmes ministrijas atklātajā projektu konkursā "Transporta sistēmas organizācijas optimizācija un satiksmes drošības uzlabojumu apdzīvotās vietās".

Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrijas (RAPLM) atklātajā projektu konkursā "Publisko interneta pieejas punktu attīstība" atbalstu par kopējo summu 2,97 miljoni latu iegūs 14 projekti.

RAPLM pārziņā esošajos atklātu projektu konkursos "Publisko interneta pieejas punktu attīstība" un "Atbalsts ieguldījumiem uzņēmumu attīstībā īpaši atbalstāmajās teritorijās" atbalstīto 14 un 4 projekti saņems atbalstu 2,97 miljonus latu.

Savukārt 240 projekti iegūs atbalstu 88,55 miljonus latu sešās Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras administrētajās grantu shēmās, kurās projektu pieteikumi izvērtēti laika periodā no aizvadītā gada 16.novembra līdz 31.decembrim.

ERAF vadības komiteja apstiprināja arī grozījumus vairākās nozaru ministriju nacionālajās programmās – daļa grozījumu bija tehniski, pārējie skāra ERAF ietvaros 10% apmērā uzņemtā virssaistību finansējuma ietveršanu nacionālo programmu projektos, informēja FM pārstāvji.

Vadības komiteja vienojās arī par tehniska rakstura grozījumu veikšanu vairākās Satiksmes un Labklājības, kā arī Ekonomikas un Izglītības un zinātnes ministriju ERAF nacionālajā programmās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!