Valsts ieņēmumu dienests (VID) tuvākajās dienās lūgs finansu policijas palīdzību, lai atrastu bijušo 6.Saeimas deputātu Ernestu Jurkānu, kurš vēl līdz šim nav iesniedzis savu valsts amatpersonas deklarāciju.
Jurkāns ir viens no trijiem bijušajiem 6.Saeimas deputātiem, kas laikā neiesniedza valsts amatpersonas deklarāciju. Pārējie divi - Gunta Gannusa un Leonards Tenis - deklarācijas iesniedza ar nedēļas novēlošanos, un par šo kavēšanos samaksāja desmit latu soda naudu katrs.

Savukārt Jurkāns vēl līdz pirmdienai nebija devis par sevi nekādu ziņu, tāpēc VID vērsīsies finansu policijā pēc palīdzības.

"Viņiem tomēr iespējas ir lielākas," atzina VID Korupcijas novēršanas kontroles nodaļas vadītāja Dace Muižniece.

VID rīcībā nav nekādas informācijas par Jurkāna pašreizējo dzīves un darba vietu, tāpēc iespējams, ka pērn VID sūtītos atgādinājumus par deklarāciju iesniegšanas termiņiem bijušais deputāts nemaz nesaņēma.

Jau ziņots, ka, pēc korupcijas novēršanas likuma, visiem 6.Saeimas deputātiem, kuri 1998.gada 2.novembrī nolika deputātu mandātus un netika iecelti citā valsts amatpersonas amatā, savas deklarācijas bija jāiesniedz līdz šā gada 2.februārim.

Kopumā deklarācijas bija jāiesniedz 52 bijušajiem deputātiem.

Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodekss par deklarāciju neiesniegšanu laikā paredz sodu no brīdinājuma līdz naudas sodam 250 latu apjomā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!