Ārlietu ministrs Indulis Bērziņš ir gandarīts par Eiropas Savienības (ES)pausto nostāju saistībā ar valdības pieņemtajiem valodas noteikumiem. Ministrs norādīja, ka šis ES "viennozīmīgais dokuments" atzinīgi novērtē Latvijas pieņemtos noteikumus, kas ir atbilstoši valodas likumam un starptautiskajām prasībām.
Ņemot vērā šo paziņojumu, Bērziņam liekas dīvains kreiso spēku apvienības aicinājums sākt nevardarbīgas akcijas pret noteikumiem. "Ļoti dīvains ir kreiso spēku apvienības aicinājums, jo Jurkāna partija ir vienmēr iestājusies, vismaz vārdos, par integrāciju Eiropas Savienībā," sacīja ministrs.

Jau ziņots, ka ES prezidējošā valsts Francija atzinīgi novērtējusi Latvijas pieņemtos valodas noteikumus, kas ļāvuši laicīgi stāties spēkā valodas likumam. "Jaunā likumdošana ir svarīgs posms" ceļā uz Latvijas integrāciju ES, teikts pieņemtajā paziņojumā.

ES paziņojumā pilnībā pievienojusies EDSO augstā komisāra Maksa van der Stūla deklarācijai par noteikumiem, kurā viņš atzīmēja dokumentu atbilstību likumam un starptautiskajām saistībām.

ES prezidējošās valsts deklarācijā ar gandarījumu atzīmēts, ka galīgajā noteikumu variantā ņemtas vērā praktiski visas augstā komisāra rekomendācijas, un izteikta pārliecība, ka Latvijas valdība ievēros savu apņemšanos izdarīt nepieciešamos papildinājums līdz 2000.gada novembrim.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!