Eiropas Savienības fondu administrēšanas funkciju nodrošināšanas un efektivitātes analīzi Finanšu ministrijā veiks SIA "Ernst & Young Baltic", liecina Iepirkumu uzraudzības biroja informācija.
Ar auditoru kompāniju slēgtā līguma vērtība būs 38 000 eiro (26 706 lati). Kopumā konkursam tika iesniegti pieci pieteikumi.

Finanšu ministrija jau iepriekš nolēma slēgt vairākus līgumus ar "Ernst & Young Baltic".

Revīzijas pakalpojumu nodrošināšanai Kohēzijas fonda vadošajai iestādei Latvijā tērēs 205 000 eiro (144 074 latus). Mērķis ir nodrošināt Eiropas Komisijas revidentu norādījumu ieviešanu, kā arī veicināt Eiropas Savienības Kohēzijas fonda līdzfinansēto projektu vadības un kontroles sistēmas pilnveidošanu un uzlabot Kohēzijas fonda projektu īstenošanā iesaistīto institūciju darbības efektivitāti.

Finanšu ministrija noslēdza vēl vienu līgumu ar "Ernst & Young Baltic" 115 821 lata vērtībā.

Auditoram būs jāveic novērtējums par vadošās iestādes, maksājumu iestādes, sertifikācijas iestādes, revīzijas iestādes, atbildīgās iestādes, sadarbības iestādes un Iepirkumu uzraudzības biroja 2007.-2013.gadu plānošanas periodam izveidotās ES struktūrfondu un Kohēzijas fonda vadības un kontroles sistēmas atbilstību Latvijas likumdošanai.

Kā ziņots, "Ernst & Young Baltic" apgrozījums pagājušajā gadā sasniedzis 5,104 miljonus latu, liecina Uzņēmumu reģistru apkalpojošās firmas "Lursoft" dati.

Salīdzinot ar iepriekšējo gadu, uzņēmuma apgrozījums palielinājies par 41%.

SIA "Ernst&Young Baltic" peļņa sasniegusi 989 285 latus, kas ir par 96% vairāk nekā 2005.gadā, kad uzņēmuma peļņa bija 504 119 lati.

"Ernst&Young" ir starptautiska auditorkompānija, kurā strādā 114 000 darbinieku 140 pasaules valstīs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!