Eiropas Savienības (ES) Kaujas grupā Latviju varētu pārstāvēt 66 Nacionālo bruņoto spēku (NBS) karavīri, informēja NBS komandiera personīgā štāba Preses un informācijas daļas virsnieks kapteinis Normunds Stafeckis.
Tie varētu būt aptuveni desmit štāba virsnieki, kā arī Militārās policijas, Nesprāgušās munīcijas neitralizēšanas un Nacionālā atbalsta vienību karavīri.

Kopumā kaujas grupā plānoti 1500 karavīru, un nepieciešamības gadījumā tā būs gatava sākt militāro operāciju piecu līdz desmit dienu laikā.

Stafeckis norādīja, ka patlaban saprašanās memoranda izpildei finansējums nav nepieciešams. Aptuvenie izdevumi, kas ilgtermiņa periodā plānoti budžetā saistībā ar memoranda īstenošanu, ir aptuveni 200 000 latu apmācībai 2008.gada budžetā un aptuveni 86 0000 latu iespējamai trīs mēnešus ilgai starptautiskai operācijai 2009.gada budžetā.

Jau ziņots, ka 2006.gada 13.novembrī Briselē Latvija, Lietuva, Polija, Slovākija un Vācija parakstīja saprašanās memorandu par kopīgas kaujas grupas (EU BG 2010) izveidi. Saprašanās memorands izstrādāts, lai noteiktu kaujas grupas darbības pamatprincipus, vadību un kontroli, nodrošinājuma jautājumus, struktūru, apmācību un citus jautājumus, tādējādi nodrošinot kaujas grupas izveidošanu un gatavību no 2010.gada 1.janvāra līdz 30.jūnijam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!