Gandrīz septīto daļu jeb aptuveni septiņus miljonus latu no visiem nākamgad Eiropas Savienības (ES) fondu apguvei atvēlētajiem 50 miljoniem, valdība varētu tērēt jaunu ierēdņu algošanai un ar to saistītiem izdevumiem, otrdien vēsta laikraksts "Diena".
Ministrijas lēš, ka tām kopā vajag ap 600 jaunu darbinieku, kas spētu administrēt ES fondu līdzekļu un tiešo maksājumu izlietojumu, tā nodrošinot iespēju Latvijai trijos gados saņemt ap pusotru miljardu eiro. Tomēr ministrijām taupības dēļ jādomā arī par pašreizējo ierēdņu atlaišanu.

Valdība pagājušajā nedēļā atlika šā jautājuma izskatīšanu, uzdodot ministrijām vēlreiz izvērtēt papildus nepieciešamo ierēdņu skaitu. Kopumā 10 ministrijas, kurām būs jāpārrauga ES fondu naudas gaitas, pieprasīja izveidot 744 jaunas štata vietas. Šonedēļ šis skaits jau sarucis. Plānots, ka viena jaunā ierēdņa alga vidēji varētu būt 450 latu mēnesī (pēc nodokļu nomaksas) un vienas darba vietas iekārtošana varētu izmaksāt ne vairāk kā 1000 latu.

Lai samazinātu nākamā gada budžeta tēriņus, ministrijas pārziņā esošās iestādes domājot arī par štatu samazināšanu. Taču tiek pieļauts, ka atlaistie ierēdņi varēs pretendēt uz darbu jau jaunajā amatā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!