Foto: F64
Eiropas Savienības (ES) dārza svētki Vērmanes parkā 1.maijā pulcējuši gandrīz 10 000 interesentu, informēja Ārlietu ministrija.
Dārza svētkos tika noskaidroti arī erudīcijas Eirospēles "Piedalies!" uzvarētāji.

Grieķijas vēstniecības Latvijā dāvinājumu - nedēļas atpūtu Hosas salā Grieķijā divām personām - ieguva Rēzija Zaļmeta-Grīnvalde no Rīgas rajona Mārupes pagasta, savukārt Latvijas Bankas sudraba monēta "Latvija Eiropas Savienībā" tika Sandrai Celmiņai no Daugavpils. Kopumā dāvanas bija sarūpējuši 24 balvu devēji.

Balvu fondā bija gan atpūta Kopenhāgenā, brauciens uz Tallinu, gan grāmatas, mākslas darbi un citas vērtīgas dāvanas. Kopumā spēlē piedalījās 589 jeb katrs 15.svētku apmeklētājs.

Ikviens Vērmanes dārza apmeklētājs saņēma ES dārza svētku programmu, kurā bija izveidota atsevišķa sadaļa "Piedalies spēlē". Pasākuma viesiem bija jāapmeklē visas svētku teltis un jāiegūst uzlīmes uz kartes, iepriekš atbildot uz telts saimnieku jautājumiem gan par valstu vēsturi, kultūru, tradīcijām.

Svētku apmeklētāji atzina, ka bija nākuši tieši uz ES dārza svētkiem, taču bijuši arī nejauši garāmgājēji, kurus piesaistīja spilgtie muzikālie un deju priekšnesumi uz Vērmanes dārza skatuves, gan spēles, gan lielais cilvēku skaits.

ES dārza svētkos klātienē varēja iepazīties ar 20 ES dalībvalstu daudzveidību, uzzināt par Latvijas un ES dalībvalstu sadarbību un tās iespējām nākotnē.

Latvijai pasākumā bija īpašas teltis, kurās apmeklētājus iepazīstināja ar vairākām Latvijai aktuālām tēmām, kā arī nozarēm, kas nodrošina pilnvērtīgu Latvijas ieguldījumu ES un veicina Latvijas atpazīstamību citu dalībvalstu vidū. Atsevišķā teltī bija iespēja uzzināt vairāk par Eiropas Parlamenta darbības nozīmi un ietekmi. Latvijas Brīvo arodbiedrību savienība Eiropas darba tiesību teltī sniedza informāciju un konsultācijas par Latvijas iedzīvotāju darba tiesībām un iespējām.

Īpašu programmu jauniešiem un bērniem sagatavojušas jauniešu nevalstiskās organizācijas un Latvijas augstskolas, kas iepazīstināja ar Eiropas izglītības un apmaiņas programmām. Eiropas spēļu sadaļu bija sagatavojuši jaunieši no organizācijas "Klubs "Māja" - jaunatne vienotai Eiropai", kas aicināja apmeklētājus iesaistīties aktivitātēs par ES tēmu.

Visas dienas garumā uz Vērmanes dārza skatuves ar muzikāliem priekšnesumiem uzstājās orķestri, kori, grupas un ansambļi. Līdztekus no 1. līdz 3.maijam skatāma īpaša Eiropas filmu programma bērniem un jauniešiem kinoteātrī "Rīga".

ES dārza svētkus rīkoja Ārlietu ministrija sadarbībā ar Eiropas Komisijas pārstāvniecību Latvijā, Rīgas Domi, ārvalstu vēstniecībām Latvijā un citiem sadarbības partneriem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!