Pērn Finanšu ministrijā kopumā bija paredzēts finansējums 720 miljonu latu apmērā, bet šogad – 814 miljoni latu. 2009. gadam bāzes finansējums Finanšu ministrijas darbības nodrošināšanai ir samazināts par 1,4 miljoniem latu. Savukārt finansējums Eiropas Savienības politiku instrumentu un pārējās ārvalstu finanšu palīdzības līdzfinansēto projektu un pasākumu īstenošanai nākamgad plānots 312 miljonu latu apmērā (šogad – 175,14 miljoni latu).
Finansiālās un fiskālās politikas veidošana un valsts budžeta izstrādei kopumā paredzēti 13, 119 miljoni latu, kas par 223 000 latiem mazāk nekā šogad plānotajā budžetā.

Finanšu ministrijas centrālā aparāta darbības nodrošināšanai nākamgad paredzēti papildus 264 600 latu. Nākamgad ir plānots ar minimāliem līdzek-ļiem turpināt 2008. gada otrajā pusē uzsākto jauno Finanšu ministrijas kā Eiropas Savienības fondu revīzijas iestādes funkciju veikšanu, kā arī nodrošināt no Valsts civil¬dienesta pārvaldes pārņemto funkciju veikšanu saskaņā ar valdības lēmumu (kam papildus būs nepieciešami 79 5000 lati).

FM skaidro, ka nākamgad plānotas tikai pašu nepieciešamāko preču un pakalpojumu iegādes. Netiks veikti plānotie remontdarbi ēkas Smilšu ielā 1 uzturēšanas nodrošināšanai un sakārtošanai, kā arī ieplānota darbinieku kopējā skaita samazināšana atbilstoši Ministru kabinetā lemtajam.

2009. gadā, neskatoties uz 2008. gadā uzsākto funkciju turpināšanu un jauno pārņemto funkciju nodrošināšanu, nav plānots atalgojuma fonda palielinājums.

Iepirkumu uzraudzības birojam nākamgad plānots finansējums aptuveni viena miljona latu apmērā, birojam paredzēts palielināt finansējumu, salīdzinot ar šo gadu, par 82 000 latu valsts finanšu informācijas attīstības koncepcijas realizācijas nodrošināšanai, attīstot iepirkumu valsts un pašvaldību vajadzībām sistēmu Iepirkumu uzraudzības birojā (kārtējie izdevumi, tai skaitā atlīdzība 45 000 latu un preču un pakalpojumu iegādes 37 000 latu).

Valsts ieņēmumu dienestam un nodokļu administrēšanai nākamgad paredzēts samazināt finansējumu par aptuveni 100 000 latu, muitas darbības nodrošināšanai finansējums tiks samazināts par aptuveni trīs miljoniem latu, sasniedzot 28 miljonus latu.

Eiropas Reģionālā attīstības fonda (ERAF) finansētie pašvaldību un atklāto konkursu projektiem nākamgad paredzēti 2,8 miljoni latu (pērn - 60 miljoni latu).

Neparedzētajiem gadījumiem nākamgad plānoti pieci miljoni latu (šogad - 5,87 miljoni).


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!