Foto: Valsts prezidenta kanceleja

Esmu pārliecināts, ka esam gatavi aizstāvēt Latviju, uzrunā Zemessardzes 25. gadadienas svinībās teica Valsts prezidents Raimonds Vējonis.

"Nekad vairs nebūs iespējams 1940. gads, kad Latvija bija jāatdod bez neviena šāviena, jo valdība izlēma nepretoties agresijai," uzsvēra prezidents.

Vējonis zemessargiem pateicās par pašaizliedzīgo kalpošanu Latvijai un tēvzemes mīlestības veicināšanu Latvijas iedzīvotājos, pavēstīja Valsts prezidenta kancelejas Preses dienestā.

Vējonis norādīja, ka sestdien tiek svinēta Latvijas valstiskā neatkarība un brīvība. "Mēs godinām Latvijas ļaudis, kuri dzimtenes mīlestības dēļ ir bijuši un aizvien ir gatavi sargāt Latvijas valsti, netaupot spēkus, veselību un dzīvību. Toreiz un tagad Zemessardze ir mūsu Latvijas pašaizsardzības stūrakmens," sacīja Valsts prezidents.

Viņš uzsvēra, ka Latvija ir tik stipra, cik stipra ir Latvijas iedzīvotāju griba to aizstāvēt. Zemessardzes rindu paplašināšana ar patriotiskiem ļaudīm joprojām ir viens no būtiskākajiem Latvijas pašaizsardzības uzdevumiem, norādīja Valsts prezidents, un aicināja iedzīvotājus pulcēties zem Latvijas karoga zemessargu rindās.

Tāpat savā uzrunā prezidents vērsa uzmanību uz Latvijas paveikto savu aizsardzības spēju stiprināšanā. 2018. gadā valsts aizsardzībai paredzētais budžeta finansējums būs 2% no iekšzemes kopprodukta. Latvija modernizē savu aizsardzības ekipējumu, veic apmācības un paaugstina savu militāro gatavību, kā arī nostiprina valsts robežu. Valstij ir spēcīgi partneri pasaules spēcīgākajā militārajā aliansē NATO, atgādināja Vējonis.

Vienlaikus viņš aicināja atcerēties, ka neviena alianse, neviens draugs vai sabiedrotais neaizstās pašu iedzīvotāju gribu un vēlmi cīnīties par neatkarīgu Latviju, to aizstāvēt un par to atdot dzīvību. Tikai kopā mēs veidojam spēju, ko citiem nebūs iespējams pārspēt, sacīja Valsts prezidents.

Jau vēstīts, ka šogad augustā 25. gadadienu atzīmē Latvijas lielākais militārais formējums – Zemessardze.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!