Foto: Shutterstock
Esošā valsts komunikācijas stratēģija par Covid-19 pandēmiju sevi izsmēlusi, tāpēc jau ceturtdien varētu nākt klajā ar grozītu komunikācijas stratēģiju, trešdien Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas sēdē paziņoja premjerministra Krišjāņa Kariņa parlamentārā sekretāre Evika Siliņa (JV).

Runājot par mediķu prognozēto infekcijas "trešo vilni", Siliņa norādīja, ka patlaban ir ļoti sarežģīta situācija, jo sabiedrība ir nogurusi no pandēmijas, ierobežojumiem un tā, ka valdībai nākas pieņem nepopulārus lēmumus.

Ņemot vērā minēto, ceturtdien paredzēts nākt klajā ar informatīvo ziņojumu par esošās komunikācijas stratēģijas maiņu. Tas nozīmē, ka turpmāk ar sabiedrību par pandēmiju vairāk komunicēs paši sabiedrības, nevis valdības pārstāvji.

"Mums līdz šim daudz komunicējuši valdības pārstāvji, kas arī turpmāk to darīs, taču plāns ir mainīt personu loku, kas runās ar sabiedrību. Tie būs cilvēki no iedzīvotāju vidus un tādi, kas varbūt mazāk saistīti ar politiku," paziņoja Siliņa.

Patlaban cilvēki vairs nevēlas dzirdēt par ierobežojumiem un neņem pretim informāciju, tāpēc plāns paredz veidot pozitīvāku komunikāciju par to, "kā gribam sagaidīt vasaru".

"Esam domājuši par citādāku komunikāciju, jo esošā komunikācija sevi ir izsmēlusi. Protams, varam vainot komunikatorus, taču situācija ir neviennozīmīga," uzsvēra Siliņa.

Jau ziņots, ka otrdien Latvijā atklāti 919 jauni saslimšanas ar Covid-19 gadījumi un saņemta informācija par 16 ar Covid-19 sasirgušu personu nāvi, liecina Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) apkopotā informācija.

Operatīvajai vadības grupai līdz nākamai nedēļai būs jāizstrādā vismaz divi rīcības varianti Covid-19 krīzē - pastiprināt vai mīkstināt ierobežojumus, otrdien valdības un Krīzes vadības padomes kopsēdē atzina Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV).

Veselības ministrs valdības sēdē pauda nostāju, ka lipīgāka Covid-19 paveida izplatīšanās liek domāt par jauniem pasākumiem infekcijas ierobežošanai. "Epidemiologi uzskata, ka ir jārīkojas apsteidzoši, lai nepazaudētu saslimstības pieauguma mirkli," teica Pavļuts.

Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) pārstāvis Jurijs Perevoščikovs sēdē sacīja, ka, lai adresētu prognozēto trešo Covid-19 izplatības vilni Latvijā, būtu jāpastiprina nosacījums iespēju robežās strādāt attālināti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!