Foto: LETA
Komandītsabiedrības "Expo 2015" iesniegtie rēķini nav apmaksāti, jo tajos nav atspoguļota patiesa veikto darbu vērtība un patiesi veiktie darbi, norādīja Ekonomikas ministrijā (EM).

Kamēr "Expo 2015" pārmet ministrijai, ka tā nav samaksājusi par visiem pakalpojumiem un pat plāno vērsties tiesā, EM norāda, ka nevar piekrist komandītsabiedrības apgalvojumiem, jo ministrija nav parakstījusi pieņemšanas - nodošanas aktu ar "Expo 2015", kas apliecinātu abu pušu vienošanos par līgumā ietverto darbu izpildi.

EM ar komandītsabiedrību "Expo 2015" ir noslēgusi divus līgumus - par Latvijas ekspozīcijas tehniskā projekta izstrādi un par Latvijas ekspozīcijas ekspozīcijas idejiskās ieceres - saturiskā redzējuma māksliniecisko un organizatorisko realizēšanu.

Abos līgumos ir iekļauts punkts, kas paredz - ja pasūtītājs nolēmis vienpusēji pārtraukt līguma darbību, tiek apmaksāti tikai līdz līguma izbeigšanai izpildītie darbi un pakalpojumi. Par šo darbu un pakalpojumu daļu puses sastāda un paraksta atsevišķu nodošanas - pieņemšanas aktu, skaidro EM.

Ministrija lūgusi "Expo 2015" iesniegt atsevišķus nodošanas - pieņemšanas aktus par visu līgumu darbības periodu, aktam pievienojot dokumentus, kuri apliecina visus faktiski veiktos darbus un pakalpojumus. "Šie akti tika saņemti, novērtēti un noraidīti kā tādi, kuros nav atspoguļota patiesa veikto darbu vērtība un patiesi veiktie darbi," uzsver EM.

Plānots, ka EM līdz 1. maijam iesniegs izskatīšanai Ministru kabinetā pārskatu par "Expo Milano 2015" projektam piešķirto valsts budžeta līdzekļu izlietojumu.

Jau vēstīts, ka EM vairāk nekā piecus mēnešus nav norēķinājusies ar komandītsabiedrību "Expo 2015" par darbiem, kas padarīti līdz 11.martam - datumam, kad EM paziņoja par līguma laušanu, un nesamaksātā summa pārsniedz 185 tūkstošus eiro.

Lai atgūtu līdzekļus, komandītsabiedrība plāno vērsties tiesā.

Valdība 27.janvārī atbalstīja EM ierosinājumu pārtraukt izstādē "Expo Milano 2015". Līdz ar to 2015.gadā valsts budžetā varētu ietaupīt aptuveni 3,3 miljonus eiro, bet 2016.gadā - 0,16 miljonus eiro.

Šāds lēmums tika pieņemts, jo līdz izstādes atklāšanai atlikušais laiks EM ieskatā nebija pietiekams kvalitatīva projekta sagatavošanai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!