Februāra sākumā - līdz 11.februārim - Rīgā nosaluši deviņi cilvēki, informēja Rīgas domes sabiedrisko attiecību speciāliste Velta Puriņa.
Patlaban, ziemā Rīgas pašvaldības patversmēs bezpajumtnieki, kuriem tas nepieciešams, var uzturēties visu diennakti. Patversmēs dienā uzturas slimi cilvēki, invalīdi, kā arī ģimenes ar bērniem.

Rīgas patversmē sieviešu nodaļā dienā patlaban uzturas 13 - 15 klientes, vīriešu nodaļā - 25 - 35 klienti.

Patversmē "Zilais krusts" dienā iespējams uzturēties invalīdiem.

Rīgas domes Sociālo jautājumu komiteja atbalstījusi vairākus priekšlikumus, lai palīdzētu bezpajumtniekiem aukstajā laikā, tostarp iecerēts izveidot diennakts uzturēšanās nodaļas Rīgas patversmēs un diennakts mobilo brigādi darbā ar bezpajumtniekiem.

Pašvaldības Labklājības departamenta direktore Inese Švekle (JL) pauda, ka diennakts nodaļai jābūt gan sieviešu, gan vīriešu patversmēs. Tas būtu nepieciešams cilvēkiem, kuriem ir invaliditāte un kustību traucējumi. Pagaidām tikai laikā, kad gaisa temperatūra sasniegusi mīnus 15 grādus, bezpajumtniekiem iespējams uzturēties Rīgas patversmēs arī pa dienu.

Savukārt Labklājības departamenta Sociālās pārvaldes vadītāja Anita Gaigala informēja, ka joprojām Rīgas patversmēs ir brīvas vietas. Visvairāk klientu šoziem patversmēs bijuši 9.februārī - 539 bezpajumtnieki. Savukārt februārī Rīgas Pašvaldības policijas (RPP) darbinieki patversmēs nogādājuši aptuveni 40 bezpajumtniekus.

Rīgas patversmēs patlaban ir 569 vietas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!