Foto: LETA
Attiecībā uz skandalozo ierēdni Vladimiru Vaškeviču pašlaik Finanšu ministrijā ir piemērots statuss - atstādināts bez samaksas saglabāšanas, kas nozīmē, ka persona nepiedalās ministrijas darbā, neuzturas ministrijā, kā arī nesaņem darba samaksu, portālu „Delfi” informēja ministrijā.

Ministrijā skaidro, ka atbilstoši civildienestu regulējošai likumdošanai nav iespējams atbrīvot no darba ierēdni līdz tiesas slēdziena pasludināšanai. Vaškevičs savulaik, būdams  atstādinātā statusā, pārcelts Nodokļu analīzes departamenta Ieņēmumu analīzes un prognozēšanas nodaļas vecākā eksperta amatā, kas radījis publisku neizpratni. „Vaškeviča pārcelšana ir formāla, pie tam uz zemāka ranga amatu, kas nav vadošs amats un nav saistīts ar Valsts ieņēmumu dienesta darba uzraudzību, tādējādi mazinot potenciālos riskus valsts pārvaldei," skaidro ministrijas pārstāve Agnese Beļkeviča.

„Ir sarežģīti pārtraukt darba attiecības ar personām, kas ir iesaistītas tiesu procesos. Neatkarīgi no izmeklēšanas rezultāta valsts pārvaldei kaitē fakts, ka izmeklēšanas darbības dēļ cilvēks nevar veikt savus tiešos darba pienākumus, savukārt, tā kā atbrīvot no darba atbilstoši likumdošanai personu nav iespējams, tad šajā vietā nevar pieņemt citu personu," paskaidrojis finanšu ministrs Andris Vilks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!