Foto: F64
Latvijas nacionālās lidsabiedrības AS "Air Baltic Corporation" ("airBaltic") prezidents Bertolds Fliks iesniedzis Valsts ieņēmumu dienestā (VID) "Valdes locekļa deklarāciju, beidzot darbu". Kopā ar deklarāciju, Fliks nosūtījis pavadvēstuli, informējot, ka ar 23.decembri darbu ir beiguši visi "airBaltic" valdes locekļi.

VID informēja, ka Flika deklarācija un pavadvēstule 29.decembrī pa pastu saņemta Rīgas nodokļu administrācijas valsts amatpersonu datu administrēšanas pārvaldē.

VID sola ka publiski deklarācijā iekļautie dati varētu būt pieejami nākamajā nedēļā, jo, uzsākot jauno darba gadu, tie tiks manuāli ievadīti VID elektroniskajā datubāzē.

"airBaltic" korporatīvo komunikāciju viceprezidents Jānis Vanags paskaidroja, ka kompānijas vadība par šo tēmu komentārus neizteiks.

Jau vēstīts, ka pēc administratīvās apgabaltiesas sprieduma Flika un VID strīdā par jaunieceltu valdes locekļu nedeklarēšanu VID pieprasīja lidsabiedrības vadītājam iesniegt valsts amatpersonu sarakstu grozījumus par akciju sabiedrības valdes locekļiem par periodu no 2006.gada 15.maija un attiecīgi no šī laika pieprasīja valdes locekļiem, kā arī Flikam, kurš ir lidsabiedrības valdē, iesniegt valsts amatpersonu deklarācijas.
Patlaban aviokompānijā tiek veikta korporatīvās pārvaldības reorganizācija, kā rezultātā "airBaltic" valdes locekļi turpmāk pildīs tikai vadības izpildu funkcijas.

"airBaltic" valdes locekļi atstājuši savus amatus valdē. Līdz šim valdē ievēlētās personas - valdes priekšsēdētājs un trīs valdes locekļi - vienlaikus veica uzņēmuma vadības pienākumus izpilddirektora, finanšu direktora, operāciju vadības direktora un komercdirektora amatā. Pēc reorganizācijas viņi ir pārtraukuši strādāt savos vēlētajos amatos valdē.

Fliks pēc reorganizācijas pildīs pienākumus prezidenta un izpilddirektora amatā, Mārtiņš Antonovičs - finanšu direktora amatā, Laila Odiņa - operāciju vadības direktores amatā, Tero Taskila - komercdirektora amatā.

VID skaidro, ka "airBaltic" veiktās izmaiņas attiecas uz situāciju nākotnē, taču neietekmē situāciju ar valsts amatpersonu sarakstiem un valsts amatpersonas deklarācijas iesniegšanas pienākuma izpildi par pagājušo laika periodu.

Fliks iepriekš paziņoja, ka neiesniegs deklarāciju VID, bet gan iesniegs valsts amatpersonu sarakstu. Kā skaidroja Fliks, lidsabiedrība ir saņēmusi "tiesas lēmumu tikai par to, ka man jāiesniedz "airBaltic" amatpersonu saraksts. To arī darīsim, bet tiesas lēmuma par amatpersonas statusu vēl nav", savu izpratni deklarēja Fliks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!